Fou Fow Ramen is het eerste ramenrestaurant van Amsterdam. Het avontuur van eigenaar Fow Pyng Hu (zoon van een Chinese restauranthouder), begon in 2011 met een pop-up ramenrestaurant in de Amsterdamse Chinatown-buurt, op de tweede verdieping van het Chinese warenhuis Toko Dun Yong. De varkens-, en kippenbouillons bleken populair, dus in 2014 opende eigenaar Fow in de Jordaan zijn eerste ramententje.

De perfecte bouillonreceptuur

Je proeft dat Fow jaren lang heeft geïnvesteerd om de perfecte bouillonreceptuur te maken. Houdt er rekening mee dat in dit smalle pijpenlaatje niet veel zitplek is, en ze doen niet aan reserveringen. Het komt dus wel eens voor dat je hier eventjes moet wachten voordat je aan tafel kan.

Nog een vestiging in de Pijp en op de Prinsengracht

Fow Pyng Hu’s ramen succes story continues: er is namelijk nog een vestiging in De Pijp (Van Woustraat 3) en hij heeft ook een Fou Fow udon geopend, waar ze naast home made udon ook tempura serveren (Prinsengracht 411). 

Elandsgracht 2a, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer ramen restaurants in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de Amsterdamse Jordaan. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply