AmsterdamAmsterdam CentrumJordaanTaartjes

Grieks koffiehuis Kafenion voor heerlijke bougatsa

Ga naar specialty koffiebar Kafenion voor de lekkerste bougatsa van Amsterdam! Een bougatsa is een mix tussen een puddingbroodje en een pastel de nata. M.a.w. pudding van binnen en knapperig filodeeg aan de buitenkant. Juist, heaven! Ik hoor je denken, waarom deel je dit lekkere geheim nu pas?!? Nou ik heb het dus zelf ook pas recent ontdekt, ook al ben ik al vrij vaak in Griekenland geweest (Kreta, Kos, Karpathos, Hydra, Rhodos). Mijn vriend GrieksBlauw gaf me deze gouden tip.

Heerlijke koffie met Griekse overheerlijke baksels

En ook de koffie (Mrs. Rose) is hier top! En de superaardige eigenaar Ibrahim hanteert Griekse prijzen. Ik ben serieus teruggelopen om te vragen of ik niet te weinig had betaald. Binnen is het gezellig Grieks zitten, als bij een taverne. Met mooi weer staan er stoeltjes en tafeltjes aan de gracht. Niet zo’n zoetekauw? Ze verkopen hier ook quiches en de bougatsa kun je ook met gehakt krijgen.

Bloemgracht 49, Amsterdam (Jordaan)| website

Klik hier voor meer spots in Amsterdam die taartjes e.a. huisgemaakte zoete baksels verkopen.

Klik hier voor nog meer tips in de Amsterdamse Jordaan. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply