Krusta is een geweldig nieuw ‘pizza restaurant’ in Amsterdam-Zuid. De zaak is voorzien van een houtoven waarin de pizza’s in Napolitaanse stijl worden gebakken. Met als resultaat: overheerlijke fluffy pizza’s met een knapperig korstje, vandaar de naam Krusta. En er is nog meer lekkers! Want dankzij de Griekse eigenaren is de menukaart gevuld met een mix van zalige Zuid-mediterrane gerechten. Zo krijg je bij Krusta bij de huisgemaakte zuurdesem bruschetta bijvoorbeeld een Griekse auberginecrème en staat er naast tiramisu ook baklava op de kaart. We love!

Geweldige service

Wij zijn hier op een zondag voor de lunch en het is prachtig weer. Het terras met grote parasols ziet er aanlokkelijk uit, maar we besluiten toch om binnen in de te gaan zitten. Zo kan ik met ook beter vergapen op het prachtige interieur van Krusta. We worden geholpen door mede-eigenaar Spiros die ons al bij binnenkomst een enorm welkom gevoel geeft. Als ik om hulp vraag qua aperitief raadt hij me na enkele vragen de Meditivo aan. En deze is pot on! De cocktail is zoet maar met een aangenaam bittertje dat erg goed past bij de warme dag.

Pizza & pasta

Ik heb al veel goeds over de Krusta pizza’s gehoord, maar ik ben ook erg benieuwd naar de pasta. We bestellen een Pizza met truffel en de pasta Arrabiata met burrata. Omdat dit vast flink zal vullen besluiten we een voorgerechtje te delen. Dit wordt de ceviche van zeebaars. De ceviche komt met zoete aardappel met bloedsinaasappel, tijgermelk, olijf, kapertjes en chili. Als dessert delen we een romige Tiramisu met koffiebiscuit, mascarpone, donkere chocolade en koffie. Ieder gerecht is heerlijk. Je proeft dat hier alleen met verse ingrediënten wordt gewerkt en dat ieder gerechtje met liefde en aandacht is gemaakt.

Perfecte spot

Een perfecte spot dus voor een relaxte lunch met een bijpassend wijntje, maar ik kan me ook goed voorstellen dat je hier even aanschuift voor een laat-op-de-avond-pizza (bestellen kan tot 23:00) met een biertje of cocktail. Kortom, zowel een fijne spot waar je met je date naar toe kan gaan, als een plek om met vrienden te bezoeken. Tip van trees: combineer het bijvoorbeeld met een middagje bowlen bij Knijn (dit ligt op een steenworp afstand).

Europaplein 13, Amsterdam-Zuid | website

Klik hier voor nog meer tips in de Pijp/Rivierenbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply