Lilith Coffee is een trendy café met een vrolijk duister randje. Ik spot antieke snuisterijen en een opgezette uil. In het midden staan twee in het oog springende zachtroze chesterfield banken. Op de deur van het toilet staat: “Man, woman, whatever, just wash your hands.” Een jongen achter de counter draagt een muts met de tekst ‘worship Satan’. Een keurige ogende dame op leeftijd drinkt haar Iced Latte uit een glazen schedel. Lilith heeft btw ook een begrafenisauto waaruit ze koffie serveren op festivals. Op de zijkant van de zwarte auto staat: ‘coffee to die for’. Love it!

All day breakfast, diner & borrel

De kaart is 100 % vegetarisch en lekker divers, van yoghurt met granola en fruit dat in een glas met een demonische kop wordt geserveerd tot en met American Pancakes. Voor later op de dag staan er wat stevigere gerechten op het menu zoals een groene curry, hamburger en gestoomde mosselen. Ik ga voor de American Pancakes met als toevoeging warme bosbessen en banaan (€ 1,50 per topping). Bij de koffie bestellen we een stuk Lavender Cheesecake om te delen. De body was romig, maar toch stevig en de bodem nog een beetje krokant. Heerlijk! Ze serveren hier btw ook vrolijke lattes in allerlei kleurtjes.

Stukkie achtergrond over de naam Lilith

Lilith is een demonisch figuur in de Joodse mythologie. Ze was de eerste vrouw van Adam, dus de voorganger van Eva (die van de appel). Lilith werd vroeger verketterd om haar Sodom en Gomorra-achtige gedrag, maar in de moderne tijd wordt ze ook bejubeld om haar vrijgevochten geest. Lilith is dus eigenlijk een feminist avant la lettre. Eigenaresse Charlotte Damen kan zich vast helemaal vinden in de stoere, rebelse Lilith.

Nieuwe Binnenweg 125, Rotterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in Rotterdam. En hier voor alle tips in Zuid-Holland.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply