Visrestaurant Fiskebar is een no nonsens visrestaurant met Scandinavisch, minimalistisch design dat haar deuren opende in 2007. Op de menukaart staan verse vis en schaaldieren uit Europa en seizoensgebonden groenten verbouwd door lokale bioboeren. De prijs-kwaliteitverhouding is hier top! Je kan hier zeven dagen per week à la carte eten.

Lunchmenu met oesters, Chablis en zeetong

Wij gaan voor het lunchmenu. Ik neem de oesters vooraf en de zeetong als hoofdgerecht. Inderdaad, vis moet zwemmen, dus we nemen er een karafje Chablis bij. De wijnkaart is btw lekker uitgebreid.

Tram of wandelen

Pak vanaf het centrum tram 4 richting het Tropisch Instituut of Museum. Ik vind het zelf altijd leuk om er naar toe te wandelen via de Nationalestraat met alle leuke winkeltjes. En pak ook zeker zijstraatjes mee, zoals de Kammenstraat. Deze buurt staat bekend als Het Zuid. Mijn auto parkeer ik bij Parking Groenplaats in het centrum van Antwerpen.

Fiskekur grote broer van Fiskebar

De Deense Nikolaj Kowald heeft in maart 2019 het visrestaurant Fiskekur geopend; op ‘t Eilandje in het oude douanegebouw (Kattendijkdok-Oostkaai). De blikvanger van deze zaak is de open keuken met open vuur en een rocket stove, die zowel als broodoven als verwarming voor de zitplaatsen zal dienen. Fermentatie en pekeltechnieken worden toegepast om zo weinig mogelijk restafval te creëren. Kortom, de keuken van de toekomst.

Marnixplaats 11, Antwerpen, Belgie | website

Klik hier voor meer tips in Het Zuid buurt en klik hier voor alle tips in Antwerpen. 

Slapen in Antwerpen? Klik hier.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply