AmsterdamAmsterdam CentrumBurgwallen-Oude Zijde

Mata Hari, een gezellig restaurant op De Wallen

Bij Restaurant Mata Hari kun je terecht voor lunch en diner op de eerste verdieping. En ook voor een borrel aan de bar ben je hier aan het juiste adres. In dit historische pand, midden op De Wallen, kwam vroeger de penoze samen om te gokken.

Mediterraans-Perzisch georiënteerd

We beginnen met Mezzes, oftewel kleine hapjes, waaronder gegrilde pulpo en morcilla (bloedworst) in filodeeg met appel aioli. Ik bestel hierna de linguine vongole met peperoncino pepertjes en venkel. Mijn dessert is de chocolade ganache met kweepeer sorbet en kokos crumble.

Portugese ‘groene wijn’ & Grüner Veltliner

We bestellen bij de mezzes een Portugese Vinho Verde (groene wijn). Deze wijn is iets te jong geoogst waardoor hij nog heel light bruist. Bij m’n vongole bestel ik een Grüner Veltliner (uit 2017), de natuurwijn heeft een prachtige zuur-fruitbalans. Fun fact: ze verkopen hier ook Mata Hari Absint!

Oudezijds Achterburgwal 22, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Burgwallen-Oude Zijde buurt. En klik hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply