Stek Amsterdam is een all day brunch-tentje in Amsterdam-Oost. Wat de Stekkies niet zelf kunnen maken wordt gehaald bij lokale leveranciers zoals boerderij Lindenhoff en Brandt & Levie. Bij Stek is duurzaamheid heel belangrijk, de left overs krijgen hier een tweede leven. Zo worden ‘de croissants van gisteren verwerkt in broodpudding en groenterestjes gaan in de tapenade’, aldus de website van Stek.
Kimchi toast & rosti met huisgemaakte gravad lax en gepocheerde eieren
Ik ben hier voor lunch met een vriendin. Ik bestel de kimchi toast met limoen-roomkaas en bosui. De rijke, spicy smaak van de kimchi wordt wat getemperd door de roomkaas waardoor een mooie balans ontstaat. Mijn gerechtje is versierd met crispy lotuswortel. Mijn gezelschap gaat voor de rosti met huisgemaakte gravad lax, gepocheerde eieren en knolselderij remoulade. Ik zie haar glunderen van genot als ze het perfect gepocheerde eitje opensnijdt.
Eindoordeel
Zelfs het koekje (met karamel en zeezout) dat ik bij m’n koffie krijg is home made! En de service is ook nog eens top (ik ben fan van Chloe). Kortom, Stek Amsterdam is een dikke Tip van Trees.
Ps. Sinds kort is er ook een avondkaart bij Stek!
Sinds kort kun je van donderdag tot en met zaterdag bij Stek terecht voor diner! Check hier mijn verslag van een Date Night bij Stek.
Wibautstraat 95, Amsterdam | website
Klik hier voor nog meer tips in de Oosterparkbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost.
Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?