AmsterdamAmsterdam ZuidPijp / Rivierenbuurt

NIEUW: ARIE, een ode aan de bruine kroeg

ARIE is een Amsterdams buurtcafé en bistro in één, waar je ‘s ochtends terecht kan voor je bakkie koffie en ‘s avonds voor een lekkere hap, borrel of een koud biertje. Start er de dag met een granola bowl of een uitsmijter. Op de lunchkaart staan veel bekende broodjes zoals, avocado, pastrami of ossenworst, maar ook een Amsterdamse twist: een huzarensalade. Verwacht op de dinerkaart het kippetje in de jus en steak tartaar. Maar zoals een goeie kroeg betaamt; voor ieder wat wils dus ook genoeg heerlijke vegetarische gerechten.

Een ode aan de bruine kroeg

ARIE, vernoemd naar de opa van eigenaar Dennis Kaandorp (32), is qua interieur een mix van een bruine kroeg met nieuwe persoonlijke elementen die door de jaren heen zijn verzameld. Het verwarmde terras met grote gekleurde luifels kijkt uit op het bruisende Marie-Heinekenplein. ARIE is een ode aan de bruine kroeg van Amsterdam en opent haar deuren in april.

Ferdinand Bolstraat 24 | website

Klik hier voor nog meer tips in de Pijp/Rivierenbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply