BestemmingenEuropaFolignoItaliëPerugiaUmbrië

Osteria Cuore Piccante, knus restaurant in Foligno

Osteria Cuore Piccante is een knus restaurant in het centrum van Foligno, een klein stadje in de regio Umbrië, “het land van Franciscus van Assisi”. Ook wel het groene hart van Italië genoemd. Er komen hier overduidelijk niet veel toeristen. Want de eigenaar spreekt geen Engels. Gelukkig spreekt mijn gezelschap vloeiend Italiaans, dus ik hoef me nergens zorgen om te maken.

Dagverse klassieke Italiaanse gerechten

Omdat de gerechten hier zo vers zijn, doen ze hier niet aan papieren menukaarten. Daarom staan de gerechten van de dag op de rode muur. We bestellen een pasta met zeevruchten voor twee personen.

Ons gerecht komt met een slabbetje

De aardige chef geeft ons een slabbetje bij het gerecht. Ik ben dit alleen gewend bij kreeft, maar wat blijkt: de pasta ligt in een heerlijke saus en we maken er uiteindelijk inderdaad een bende van. Al met al een heerlijk plekje voor goed eten in een ongedwongen ambiance.

Via Garibaldi 73/75, Foligno | Ma-za 12:00-23:00, zo: 12:00-15:00 | website

Klik hier voor meer Italië tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply