AmsterdamAmsterdam CentrumWeteringschans

Buffet van Odette – Weteringschans, Amsterdam-Centrum

Dit is een van mijn favoriete lunchplekjes in het centrum van Amsterdam. Maar ook voor een aperitivo met een kaas- of charcuterieplankje zit je hier goed. Ik krijg hier altijd het gevoel alsof ik in een knusse bistro zit in Parijs.

Echt eten en mooie natuurwijnen

Op de lunchmenukaart vind je bijvoorbeeld truffelkaasomeletten, salades van het buffet en verse ravioli. Het diner bestaat uit een aantal vaste klassiekers, die worden aangevuld met seizoensgerechten.

Jarenlange samenwerking met lokale leveranciers

Odette werkt al jaren lang (Odette Rigterink opende de deuren op deze plek in 2001) met veelal dezelfde lokale leveranciers waaronder: Bocca koffie, Lindenhoff, Hartog bakkerij en Frank’s Smokehouse. Het brood komt van Bakkerij Fred op de wWibautstraat. De natuurwijn komt van Vleck Wijnen en Arisz et al. En de likeuren komen voor ze ver mogelijk bij Amsterdamse stokerijen, o.a. Van Wees likeuren, vandaan.

Fijn zonnig terras

Omdat Buffet van Odette in een hoekpand (hoekje Prinsengracht-Weteringstraat) is gesitueerd heb je aan twee kanten een terras. Het ligt gunstig qua zon en het is hier relatief rustig. Je zou niet ziet zeggen dat je je op een steenworp afstand van het drukke Spiegelkwartier bevindt.

Nieuwste avontuur: Bed & Buffet

Sinds 2016 verhuurt Odette ook twee prachtig gestylde kamers. Kijk op haar website voor meer informatie over deze pareltjes in de Weteringbuurt.

Prinsengracht 589, Amsterdam | Ma-zo: vanaf 12:00-24:00. Dinsdag gesloten | website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply