Bistro Bravour is een knusse bistro in Amsterdam-Oost waar je een instant romantische Parijse vibe krijgt. Denk hierbij aan tafeltjes met wit linnen, kaarsen in wijnflessen en gedimd licht. De blikvanger is een zwartwit foto van de Dappermarkt in de jaren ‘50. De klassieke bar is perfect voor een borrel met een snack en met mooi weer is het fijn zitten op het ruime terras. 

Keuken is losjes Frans met een wereldse twist

De keuken van Bravour is losjes Frans met een wereldse twist. Wij zijn hier op een woensdagavond en hebben iets te vieren, dus we beginnen met een bubbel. Bij ons aperitief genieten we van brood met zalige geklopte beurre noisette. Hierna volgt voor mij de prei met in het midden een eierdooier, zeewier en oesterzwam op een bedje van kataifi (flinterdun draadjesdeeg). De Vriend gaat voor makreel met grapefruit sereh en wakame.

Gepassioneerde gastheer

Mijn hoofdgerecht is een salade met mais, padron pepers, avocado, polenta en popcorn. De vriend gaat voor een bouillabaisse met schelpdieren en rode mul. Gastheer Sjoerd weet bij ieder gerecht een spot on wijn te adviseren. Hij vertelt ons ook over zijn privéwijnverzameling. Ontzettend leuk om zo’n gepassioneerde host aan onze tafel te hebben! We sluiten ons diner af met cheesecake en een gerechtje met banaan, suikerbrood, tonka, pinda en witte chocolade. Met dit mierzoete feestje sluiten we onze fijne avond af.

Eindoordeel

Bistro Bravour is het Franse woord voor moed en precies dit hebben de mensen achter deze horecaformule. Want tijdens de Corona-periode hebben ze hun Visbar Beet omgetoverd tot het huidige restaurant om zo een breder publiek aan te kunnen spreken. Immers, niet iedereen houdt van vis. Maar de wereldse keuken met Franse invloeden zal iedereen kunnen aanspreken. Wij vonden het in ieder geval een smakelijke avond. En ik ben ook erg te spreken over de intieme setting met het witten linnen, de kaarsen en het gedimde licht. Très romantisch! We komen zeker ook snel een keertje terug om het borrelmenu te testen! Er is namelijk een ruime keuze aan bieren, wijnen en cocktails en er staan lekkere borrelhappen op de kaart zoals oesters, garnalenkroketjes, oesterzwambitterballen met truffelmayo en Vita’s friet van de Dappermarkt. Tot snel Bravour!

Dapperstraat 26, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Dapperbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply