LifestyleRoadtripTip van Trees

Roadtrip met de Peugeot 308 GT Hybrid 225

Het is weer tijd voor een roadtrip! Dit keer gaan we met de Peugeot 308 GT Hybrid naar Zeeland. De 308 heeft vorig jaar een make over gehad. En wat heeft het Franse merk dit goed gedaan! Het nieuwe 308-model oogt gestroomlijnder, sportiever, exclusiever en is voorzien van allerlei high tech snufjes. Onderweg merk ik dat de auto veel bekijks trekt. En een van mijn broers overweegt na het zien van deze blauwe parel zelfs om het model aan te schaffen als nieuwe bedrijfsauto.

Van alle gemakken voorzien

De 308 GT Hybrid is uitgerust met het Active Pack Business. Dit pakket is voorzien van allerlei hulp tools zoals een camera achter de voorruit en parkeersensoren achter. Parkeren is hierdoor serieus nog nooit zo makkelijk geweest! Ook erg handig: de buitenspiegels klappen automatisch in bij het vergrendelen waardoor je van afstand kan zien of je je auto op slot hebt gezet. Dit vergeet ik dus best vaak. 

Plugin-hybride

Onze Peugeot (met voorwielaandrijving) heeft een plugin-hybride aandrijflijn met een elektromotor en een benzinemotor. De auto laadt super snel op (binnen 2.5 uur) tot 60 kilometer. Hier doen wij iedere keer lekker lang mee, vermoedelijk omdat de accu ook oplaadt op tijdens het afremmen. Wat een slimme technologie! Voor diegenen die het interessant vinden: onze auto levert een maximumvermogen van 165 kW (225 pk).

Slim gepositioneerd en compact stuur 

Naast alle rijhulpsystemen is het rijdgemak ook geweldig. Het stuur is compact en laag geplaatst. Hierdoor heb je een goed uitzicht zonder belemmeringen. En dankzij het i-Connect multimediasysteem werkt het interactieve touchscreen als een smartphone! Ook zo handig: starten gaat met de startknop. Je kan de sleutel dus gewoon in je tas laten. Tip van Trees: zet met lekker weer het schuifdakje open voor een cabrio vibe.

Website

Klik hier voor meer roadtrip-ervaringen.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply