Het Madrileense restaurant Botín, dichtbij het Plaza Mayor, dateert uit 1725 en de kelder zelfs uit 1590! Het schijnt het oudste restaurant ter wereld te zijn, aldus het Guinness Book of Records. Geloof mij, hier dineren voelt alsof je terug gaat in de tijd. Er wordt hier op traditionele wijze gekookt, met de oven als de belangrijkste tool. Het verhaal gaat dat de oven nooit wordt gedoofd en al 293 jaar achter elkaar brandt. Je kan je voorstellen dat het hier heel bijzonder ruikt.

Ernest Hemingway was fan

De specialiteit van Botín is het geroosterde speenvarken. Schrijver Ernest Hemingway (ik zit hier aan zijn favoriete tafeltje) was hier zo van onder de indruk dat hij er zelfs naar refereert aan het einde van zijn boek The Sun also Rises. “We lunched upstairs at Botin’s. It is one of the best restaurants in the world. We had roast young suckling pig and drank rioja alta. Brett did not eat much. She never ate much. I ate a very big meal and drank three bottles of rioja alta.” En het houdt niet op met de bijzondere verhalen. Want niemand minder dan schilder Francisco Goya heeft hier in de bediening gestaan voordat hij werd toegelaten tot de Koninklijke Academie van Schone Kunsten. Gesproken over kunst: het restaurant bestaat uit vier verdiepingen en op de bovenste hangt mooie Spaanse kunst aan de muur.

Calle Cuchilleros 17, Madrid-centrum | website

Klik hier voor meer tips in Madrid-Centrum en hier voor alle tips in Madrid.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply