Restaurant As bevindt zich in een voormalige kapel van het Rooms Katholieke Sint Nicolaas Lyceum, aan de rand van het Beatrixpark. En ook het interieur is bijzonder bij As. Bij binnenkomst vallen de grote Franse eikenhouten tafels meteen op. Ze staan opgesteld als zonnestralen, waarbij het midden de plek is waar het eten vandaan komt.

Gerechten worden bereid in de buitenkeuken

Bij As wordt sinds 2007 gekookt in de buitenkeuken met wat de natuur te bieden heeft. Veel ingrediënten komen uit eigen kweekkas, moestuin of uit het park. En oude technieken als pekelen, wecken, inmaken en roken zijn hier niet vreemd. Een 4 gangen menu bestaat uit een borrelplank met lekkers, een voor- en hoofdgerecht en een dessert. Bij elke gang kan een bijpassende wijn worden besteld. Je kan hier ook à la carte eten.

Ruim terras

Op het ruime terras staan ook massieve houten tafels en je hebt hier zicht op de buitenkeuken met de houtoven (op zondag serveren ze heerlijke pizza’s). Een 8 meter hoog stalen hek, bedoeld als verticale tuin, omsluit het terras. In de achtertuin zie je rondscharrelende kippen (Barnevelders) en varkens (die krijgen de restjes te eten en staan in november zelf op het menu). Sander Overeinder (ook van Vuurtoreneiland) is decChef-kok en eigenaar van As.

Eigen bakkerij van bakker Eef

Het zuurdesembrood bakt ‘bakker Eef’ in de in house bakkerij van As. Hij doet dit inmiddels zo goed dat As het brood levert aan zo’n 30 restaurants in de stad, waaronder: Vermeer*, De Kas, Toscanini, Marius en Scheepskameel. Particulieren kunnen het brood kopen bij de bakkerij van dinsdag t/m vrijdag van 11:00 tot 14:00.

Prinses Irenestraat 19, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Buitenveldert/Zuidasbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply