AmsterdamAmsterdam NoordVan der Pekbuurt

Kaasproeverij bij Proeflokaal Fromagerie Kef

Boek een kaasproeverij van Fromagerie Abraham Kef als je zin hebt in een leuk en lekker uitje! Je kan kiezen tussen twee proeverijen de Degustation intermédiaire (2 plateaus en 2 wijnen) en de Degustation Mémorable (3 plateaus en 3 wijnen). De tastings worden standaard aangevuld met Klassiek Frans brood van bakkerij de Gebroeders Niemeijer.

Aanvangstijden

Doordeweeks begint de eerste proeverij om 13:00 en de tweede om 16:00. Op vrijdag en zaterdag is er nog een derde vanaf 18:30. Leuk: op woensdag en donderdag wordt je verwelkomd met een glas Poiré (fris en fruitige Franse perencider). Het is raadzaam om van te voren online te reserveren. Het proeflokaal zit in Noord. Pak het pontje achter het Centraal Station en je bent op loopafstand van het Van der Pekplein.

Over de kazen van Kef

Kef beweegt mee met de seizoenen, dus de beste kazen van het moment worden per week geselecteerd. In het assortiment zitten voornamelijk rauwmelkse kazen van kleine producenten. Hoofdzakelijk uit Frankrijk en Nederland. Om je een idee te geven hoe populair deze kazen zijn: ook veel chef-koks van (sterren)restaurants bestellen hun kazen bij Kef, waaronder: Ciel Bleu**, Entrepot, de Plantage, As en de Burgemeester*, to name a few.

Van der Pekplein 1b, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Van der Pekbuurt. En klik hier voor hotspot tips in Amsterdam-Noord.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply