Restaurant Entrepot is gesitueerd in een monumentale loods in Amsterdam-centrum. Het interieur is heel basic. Denk: witte muren, een lichtgrijze gietvloer en een lange bar die met met witte tegeltjes belegd. De houten balken en donkerblauwe stoelen (à la de Revolt-stoel van Friso Kramer) geven Entrepot wat warmte en kleur. Het enige ongewone op interieurvlak is de biljarttafel. Entrepot was voorheen een biljartcentrum, vandaar.

Groenten en de houtskoolgrill spelen hier de hoofdrol

Chef Arvid Schmidt (voorheen Worst & Marius, Bak, Beulings) kookt graag op de houtskoolgrill en lokale en seizoensgebonden groenten spelen hier de hoofdrol. Er staan een stuk of tien gerechten op de à la carte georiënteerde menukaart. We krijgen het advies om vier gerechten per persoon te kiezen.

4 gerechten per persoon

Ik begin met een koud gerecht, te weten de rauwe rode mul met komkommer zuring, kuitmayonaise en hazelnootolie. Hierna volgt de geroosterde ui op zuur en crème met hooikaas. Mijn eerste hoofdgerecht is de langzaam gegaarde zeeduivel met asperge, spitskool en verveine jus en mijn vierde gerecht (vis) is zo vers dat het niet eens op de kaart staat. Ik geniet van alle gerechten en ben vooral helemaal fan van het rokerige dat steevast wordt gecomplementeerd door rijke sauzen en romige crèmes. Alle gerechten zijn licht en koolhydraatarm, maar ik zit toch vol dus sla het dessert over.

Uitgebreide wijnkaart

De uitgebreide wijnkaart heeft een Europees karakter. Ik zie vooral wijnen uit Frankrijk met een focus op de Loire, Bourgogne en de Rhône.

Entrepotdok 7-8, Amsterdam | Woe-ma: vanaf 18:00 | website

Klik hier voor nog meer fine dining restaurants (van sterrententen tot en met restaurants die ‘gewoon erg goed’ zijn Amsterdam. 

Klik hier voor nog meer tips in de Nieuwmarkt/Lastagebuurt en hier voor de Oostelijke Eilanden. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Centrum.

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply