De Britse chef Chris Naylor is de chef van het prachtige restaurant Vermeer (1 Michelinster). Met lokale seizoensgebonden producten creëert hij innovatieve gerechten met volle, pure smaken. Dat hij dit goed doet blijkt uit het feit dat Gault&Millau hem in 2019 heeft onderscheiden met de titel Groentechef van het Jaar.
Kies het aantal gangen en genieten maar
Bij Vermeer kun je kiezen uit een vier, vijf of zes gangen diner, waarbij alleen de te gebruiken ingrediënten worden verklapt. Er wordt hier voornamelijk gekookt met groenten, vlees en vis spelen een bijrol. Naylor heeft een moestuin en bijenkasten bovenop het dak van het NH Collection hotel Barbizon Palace, waar Vermeer onderdeel van is.
Aperitief bij de bar & de wijnkaart
Voordat je aan tafel gaat is het leuk om een aperitief te drinken bij de intieme bar. Tijdens het diner kun je kiezen uit 40 wijnen, waaronder vooral natuurwijnen. Ben je een echte wijnliefhebber? Vraag dan of je een kijkje in de wijnkelder mag nemen.
Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam | Mi-za: 18:30-22:00, zondag gesloten | website
Klik hier voor nog meer fine dining restaurants (van sterrententen tot en met restaurants die ‘gewoon goed’ zijn Amsterdam.
Klik hier voor nog meer tips in de Grachtengordel-Zuid buurt. En hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum.
Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?