Klein Breda is een knus restaurant in Amsterdam-centrum waar je terecht kan voor diner en lunch. Op de menukaart staat het Chef’s Menu met seizoensgebonden ingrediënten. Toch liever à la carte? Voor lunch staan er enkel bbq-specialiteiten, zoals een hele tarbot, op de kaart. En check ook zeker de wijnkaart ik dronk een verrassende oranje wijn uit Duitsland van de Gewürztraminer druif.

4-gangen Chef’s lunchmenu

Wij zijn hier in het weekend om te genieten van een 4-gangen lunch. We beginnen met een bouillon van prei en aardappel met as van gebrande prei en als frisse tegenhanger een taco van koolrabi en madame Jeanette pepers en sjalotten. De amuses komen met roggebrood en gistboter. Het eerste gerecht is gezouten dorade met een bouillon van gerookte vis en crème fraîche. Hierna volgt aardpeer met een crème van burrata en ingelegde uitjes.

Het dessert bestaat uit twee delen!

Omdat we geen vlees eten krijgen we een vegetarisch hoofdgerecht dat bestaat uit een gestoomde portobello in gefrituurd portobello-jasje met portobelloboter en -dipsaus. Onze laatste gang, het dessert, is opgedeeld in twee gerechten. Hoera! De eerste bestaat uit een sorbet van appel met daaronder crème fraîche en compote van appel en het ‘hoofd dessert’ is ijs gemaakt van knolselderij dat lekker romig smaakt met geroosterde hazelnoten en een saus van knolselderij. Het was smullen!

Onderdeel van de Breda Group

Leuk om te weten: Klein Breda is onderdeel van de Breda Group (van ondernemers Freek van Noortwijk, Johanneke van Iwaarden en Vagarsh Mogatseljan) waar ‘grote broer’ Breda, Maris Piper, Pita en The Noodle Shop onder vallen. Ik moet al deze plekken nog bezoeken.

Utrechtsestraat 6, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer fine dining restaurants in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de Grachtengordel-Zuid buurt. En klik hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply