KamperlandNederlandNoord-BevelandZeeland

Seafarm restaurant & kwekerij Kamperland

Seafarm restaurant is bijzonder gesitueerd aan de Oosterschelde met uitzicht op de Stormvloedkering. Met mooi weer kun je plaats nemen voor lunch of diner op het ruime terras, maar ook binnen is het prima zitten. Het restaurant is ruim opgezet, maar door het design en materiaalgebruik krijgt het toch een gezellige sfeer. Seafarm is ook pionier en Europese leider in het kweken van tarbot. Daarnaast kweekt het bedrijf oesters, mesheften, schelp- en schaaldieren.

Zeeuwse producten & eigen kweek

In de keuken wordt door chef Erwin Wohler gewerkt met veelal producten uit Zeeland en uit het eigen bedrijf zoals kweektarbot, mesheften, oesters en schelpdieren. De Seafarm Oysters en schelpdieren verwateren zichzelf (ontdoen van slib) in Oosterschelde bronwater. Je kan je inschrijven voor een rondleiding achter de schermen om te zien hoe dit eraan toe gaat. Wij doen dit ook voordat we aan tafel gaan.

Behind the scenes

De ruimte waarin de tarbot wordt gekweekt doet surrealistisch aan door het groene licht en het gigantische formaat van de bassins waarin de kweektarbot zwemt. De duurzaam gekweekte platvissen zijn bedoeld voor de groothandel en ze worden ook in eigen restaurant verkocht. Bij de oesterputten mogen we een gezuiverde oester proeven, de Grandeur, en deze smaakt heerlijk!

Seafarm oesters & tarbot

Na de rondleiding nemen we plaats voor het diner. Ons tafeltje wordt aan een kant geflankeerd door een stellage met planten waardoor het in het ruime restaurant toch knus wordt. We beginnen met een Primeur en Grandeur Seafarm Oyster die dus zijn verwaterd in Oosterschelde bronwater. De Primeur heeft stevig vlees en een beetje nootachtige smaak. De Grandeur heeft een frissere smaak. De Vriend geniet als voorgerecht van een bisque van kreeft die door de saffraan een extra kick krijgt. Ik ga voor een ouderwetse garnalencocktail.

Super goede service

We zijn na de rondleiding allebei nieuwsgierig geworden naar de smaak van de kweektarbot, dus we bestellen als hoofdgerecht allebei een tarbotmoot die wordt geserveerd met schelpen, wortel en een beurre blanc. We bestellen er ook nog een portie frites met truffel bij. De vis smaakt ons erg goed! Als dessert delen we de aardbeibavarois met roomijs. Van de koffie wordt een feestje gemaakt door het als verrassing toevoegen van een heerlijk advocaatje met slagroom. Love dit soort details! Sowieso is de bediening hier bevlogen en lief!

Over Seafarm

Seafarm is opgericht door Adri Bout die uit een vissersfamilie komt en ook zelf aan de slag gaat als visser. Na verloop van tijd beseft hij dat het aanbod van de zee niet oneindig is. Daarnaast zorgt de disbalans tussen natuur en zeevisserij voor steeds strengere regelgeving. In 1993 besluit Adri om het totaal anders aan te pakken. Hij start met enkele compagnons een viskwekerij. In 2010 komt zoon Dave in het bedrijf die unieke kansen ziet met het zilte bronwater op zeventig meter diepte van Seafarm. Hij benut het zuivere bronwater om schaal- en schelpdieren te kunnen leveren met een unieke kwaliteit. In 2014 worden hier ook oesters aan toe gevoegd. In dit jaar wordt ook een start gemaakt met de bouw van het broedhuis Frymarine voor het (kweken) van jonge tarbot.

Jacobahaven 4, Kamperland | website

Klik hier voor nog meer tips op Noord-Beveland en klik hier voor alle tips in Zeeland.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply