DuitslandEuropaHodenhagen

Serengeti Park Hodenhagen een stukje Afrika in Duitsland

Het Serengeti Park Hodenhagen is het grootste safaripark in Europa. Je vindt hier meer dan 1.500 dieren, van leeuwen en tijgers tot en met aapjes en stokstaartjes. En dit alles in een natuurlijke omgeving van 120 hectare. Naast genieten van de pracht van de natuur kunnen de kinderen hier ook nog hun hart ophalen in een Adventure Safari pretpark met alles erop en eraan, van achtbanen tot en met theatershows.

Romantische lodge

Het Serengeti Park is dus vooral een ideale plek voor het gezin, maar het is ook een leuk uitje met je lief. Je kan hier namelijk romantische lodges huren. Ik verblijf in een Masai Mara Lodge (18m2) die van alle gemakken is voorzien. Good to know: er is een slaapbank, dus de lodge is ook prima voor een gezin met een kind, of max met twee kleine kinderen. Ontbijten doe je in het buffetrestaurant Manyara (er is ook een à la carte gedeelte) aan het Victoria meertje.

Ongekend uitzicht vanaf het terras

Vanaf mijn terrasje kijk ik uit op een gele kraanvogel die een struisvogel een ‘spabehandeling’ geeft (a.k.a. ontdoet van parasieten). Even verderop liggen een paar gnoes te rusten in het zonnetje. Een smal slootje doet dienst als barrière waardoor je je een voelt met de natuur. Met een kop thee geniet ik van dit prachtige tafereel. Als je op het park verblijft dan mag je ook na sluitingstijd rondwandelen in het ‘Adventure Safari-gebied’ en gebruik maken van het speelterrein tot zonsondergang.

Boek de Unimog Safari Tour

Wij doen de Unimog Safari Tour met een gids in een terreinwagen. Ze geeft ons tekst en uitleg via een intercom terwijl we door de verschillende ‘continenten’ rijden. Aan het einde van onze tour mogen we de giraffen bladeren voeren. Ik adviseer om niet op eigen gelegenheid met je auto door het park te rijden, maar met een Safari bus (kost slechts €6,50).

Duurzaamheid

Het park is sinds haar oprichting in 1974 actief met het behoud van soorten, daarnaast zijn onderzoek en duurzaamheid een heel belangrijk onderdeel van hun filosofie. 

Am Safaripark 1, Hodenhagen | website

Klik hier voor meer Duitslandtips.

Voor meer tips in de regio Noord-Duitsland klik hier.

Volg je Track & Trees trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply