Hamburg is de op een na grootste stad van Duitsland met de belangrijkste haven van het land. De rivier de Elbe verbindt Hamburg met de Noordzee. In deze bruisende metropool is meer dan genoeg te beleven op water en land voor zowel jong als oud. Hieronder vijf tips van Trees.

Zeilen op het Alstermeer

Midden in Hamburg vind je de Alster, een uitgestrekt meer waar je fijn kan zeilen. Wij boeken een tochtje van 1.5 uur op een valk (maximaal vier personen) via Hamburg City Sailing. Onze schipper (de gepassioneerde en super vriendelijke Harald) fungeert ook als gids en vertelt ons de meest interessante verhalen over de omgeving en over de historie van Hamburg. Hongerig geworden na het zeilen? Op 15 minuten lopen ligt Mutterland waar je heerlijk kan lunchen.

Alsterufer 2 | website

Museumschip Cap San Diego (HafenCity)

Dit indrukwekkende museumschip ligt sinds 1986 aan de kade van de Elbe bij de Uberseebruche (HafenCity). Voorheen vervoerde het schip goederen tussen Duitsland en Zuid-Amerika. Je mag hier zelf op onderzoek uitgaan. Wij worden begeleid door een bevlogen gids die ons uit eigen ervaring alles vertelt over het leven aan boord. Je mag het hele schip verkennen, van de cockpit tot en met de gigantische machinekamer. Cap San Diegeo is dagelijks te bezoeken van 10:00 tot 18:00. Trek? Op ongeveer een kwartier lopen ligt die leuk StrandPauli.

Überseebrücke | website

Miniatur wunderland (Speicherstadt)

Dit is het meest verrassende museum van Hamburg! Je denkt dit is alleen voor kinderen, maar trust me, ook voor volwassenen is dit heel tof! De miniatuurwereld, verdeeld over drie verdiepingen, is van de hoogste kwaliteit en er zijn overal kleine grapjes verstopt. Probeer bijvoorbeeld maar eens tussen de 289.000 poppetjes E.T., de Ghostbusters of Lucky Luke te vinden, of de twee geliefden in een zonnebloemveld. Ik vond het iig een leuke uitdaging. Je vindt hier ook de grootste modelspoorbaan (16.138m) ter wereld. Tip van Trees: is je batterij leeg? Op de 4de verdieping vind je een charging station. Nog een tip: wil je deze miniatuur experience verlengen? Boek dan een verblijf in Pier Drei, dit hotel is van dezelfde eigenaren; je vindt hier op iedere verdieping verschillende diorama’s.

 Kehrwieder 2/Block D | hwebsite

Yullbe Wunderland (Speicherstadt)

Wil je de Minitaur Wunderland-ervaring? Pak dan de trap vanaf de 2de verdieping naar Blok L voor het VR-spel Yullbe! Je kan een experience van 10 minuten in je eentje of van 30 minuten met een groepje (max 6) boeken. Wij boeken de Wunderland groepservaring die plaats vindt in een ruimte van 250m2. Om dit spel te kunnen spelen krijg je een grote helm op je hoofd en trackers om je voeten en handen. Ik vond het een bijzondere ervaring. 

Am Sandtorkai 33/Block L | website

Het Elbphilharmonie (HafenCity)

Ik heb al van veel vrienden gehoord dat de concertzaal in dit indrukwekkende gebouw de beste akoestiek van Europa heeft. Het staat dus mega hoog op m’n verlanglijstje om hier een keer een concert mee te mogen maken. Ik had dit keer te weinig tijd dus ben alleen even gaan genieten van het uitzicht over de Elbe en de historische Speicherstadt vanaf het uitzichtsplatform waarvoor je een 82 meter lange roltrap moet pakken. Het hilharmonie telt 26 verdiepingen en is gebouwd op een voormalig pakhuis waar cacao, thee en tabak werd bewaard.

Platz der Deutschen Einheit 4 | website

Klik hier voor meer tips in Hamburg en hier voor alle Duitslandtips.

Voor meer tips in de regio Noord-Duitsland klik hier.

Volg je Track & Trees trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply