DuitslandEuropaHafenCityHamburgHamburg-Mitte

Hotel Pierdrei voor een geweldige beleving in Hamburg

Pierdrei Hotel (geopend in 2019) is een inspirerend design hotel midden in HafenCity. Deze buurt kenmerkt zich door de vele pakhuizen met de rode bakstenen en het Elbphilharmonie concertgebouw met zijn futuristische design en waanzinnige akoestiek. 

Alice in Wonderland-achtige vibe

Het Pierdrei hotel heeft een Alice in Wonderland-achtige vibe door de meest uiteenlopende unieke objecten die variëren van een giga Spiderman die over de lobby uitkijkt tot en met meer dan 70 geweldige diorama’s die per verdieping qua thema verschillen. Een van de drie eigenaren is de eigenaar van Miniatur Wonderland, vandaar. 

212 kamers en drie caravans

Pierdrei Hotel bestaat uit 212 kamers in vijf categorieën en drie caravans op de eerste verdieping in ‘Camper City’. Ik verblijf in een compacte Small room (kamer 626) die is voorzien van alle basics als: een lekker bed, een klein schrijftafeltje en de badkamer is voorzien van een regendouche.

 Op mijn 6de verdieping is het thema voor de diorama’s vermoedelijk zoiets als ‘outer space’ is. Ik zie mannetjes in maanpakken chillen bij een caravan met een dixie, op de achtergrond prijkt onze blauwe planeet Aarde. Love it!

Houd er rekening mee dat de minibar leeg is. Op het entresol boven de balie (druk in de lift op “Z”) vind je namelijk een winkeltje, de Späti, waar je allerlei lekkers en toiletartikelen kan kopen. Dit werkt via het honesty-princiep, m.a.w. noteer wat je meeneemt stop het in de mailbox en betaal bij het uitchecken. Verdieping Z is overigens ook de plek, Fort Knox, waar je kosteloos je koffer kan stallen als je nog even de stad in wil na het uitchecken.

Kindvriendelijk & vermaak

Het hotel is geschikt voor zakenreizigers, stelletjes en ook zeker voor gezinnen. De caravans zijn hier top voor en er zijn familiekamers. De hele 2de verdieping staat zelfs helemaal in het teken van amusement, van tafelvoetbal en gamen tot knutselen onder begeleiding, voor jonge kinderen en pubers. Good to know: deze ruimte is ook beschikbaar voor restaurantgasten. Pierdrei is ook een go to spot voor concerten en stand-up comedy. De Hafenbühne-zaal vind je bij de Three Fingers Bar. De eigenaren houden blijkbaar van schnaps, want de naam slaat op het feit dat een schnapsglas voor drie horizontale vingers gevuld zijn. Dat je het even weet!

Kitchens Restaurant & rooftop garden

Ik heb hier alleen ontbeten en dit was helemaal dikke prima. Je kan hier overigens tot 11:30 ontbijten! Top! Kom je hier voor het diner dan is het handig om te weten dat de keuken iedere 3 tot 4 maanden een nieuw menu hanteert dat geïnspireerd is op de vele reizen van de chefs. De reisfoto’s aan de muur zijn van hun vele reizen. De Canadese keuken is tijdens mijn verblijf aan de beurt en vanaf juni oriënteert de menukaart zich op Portugal. Breng met mooi weer ook zeker een bezoek aan rooftop garden Moon 46 op de 7de verdieping! je kan hier op ieder moment van e dag naar toe via de rechter lift.

Am Sandtorkai 46, Hamburg | website

Klik hier voor meer tips in Hamburg en hier voor alle Duitslandtips.

Voor meer tips in de regio Noord-Duitsland klik hier.

Volg je Track & Trees trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply