Le Pristine brengt een feestelijke ode aan de moderne Italiaanse keuken met een touch van Sergio Hermans Zeeuwse terroir. De prachtige zaak, die voelt als een moderne en stijlvolle trattoria, ligt midden in de bruisende modewijk (Theaterbuurt’ Quartiet Latin) van Antwerpen. 

Fine casual dining

Op de à la carte menukaart staan moderne Italiaanse gerechten waarbij lokale delicatessen uit zee worden gebruikt. Op de wijnkaart, geselecteerd door Willem van den Broeck, vind je vooral natuurwijnen.

Lekkerste witlofsalade ever

Ik begin met de witlofsalade, truffel, stracciatella en pistache. Vriendlief bestelt het gerecht met de rauwe sint-jakobsschelpen, bottarga (gedroogde en gepekelde kuit van vis) en hazelnoot. Onze vrienden gaan voor de salade met kreeft, stracchino (zachte Italiaanse kaas) en kers.

Zilte zaligheden uit Zeeuws water

Het hoofdgerecht wordt voor De vriend en mij de Orecchiette Zeelandaise, oftewel pasta met zilte zaligheden uit Zeeuws water. Onze vrienden gaan voor de gesmoorde kalfswang met guanciale (wangspek), salie en pommes paolo in de vorm van een taartje ook een gerecht voor twee personen. Ik drink een chablis uit de Bourgogne.

Ruime zaak met modern trendy interieur

Space Copenhagen tekende voor zowel het interieur als de aankleding, en dit laatste in nauwe samenwerking met Sergio Herman’s conceptstudio SH19. Vlaamse en Nederlandse meesters hebben gediend als inspiratiebron voor het kleurenpallet. Ik ben vooral fan van de discoballen die zich in allerlei kunstvormen presenteren, van ingeklemd tussen statige Romeinse pilaren tot en met vloeibaar hangend over een balustrade.

De Theaterbuurt / Quartier Latin

Je vindt in deze buurt exclusieve winkelstraten (Schuttershofstraat), antiek en interieurzaken (Leopoldstraat, Mechelsesteenweg), theaters, de Stadsschouwburg, de Bourlaschouwburg en veel horeca. Wil je even ontspannen? De Botanische tuin (op een steenworp afstand van Le Pristine) en de Graanmarkt zijn ideaal om even te chillen. 

Tip van Trees

Op zoek naar nieuwe, handgemaakt handschoenen? Ga dan zeker naar Ganterie Boon (opgericht in 1884) op de Lombardenvest 2. In deze prachtige winkel verkopen sinds 1920 al vier generaties Boon de mooiste handschoenen.

Lange Gasthuisstraat 13, Antwerpen | website

Klik hier voor meer fine dinging-tips in Antwerpen.

Klik hier voor meer tips in Antwerpen en klik hier voor alle tips in Belgie. 

Slapen in Antwerpen? Klik hier.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply