DuitslandEuropaHamburgHamburg-Mitte

Mutterland Stammhaus een trendy restaurant en winkel 

Mutterland Stammhaus is een knappe zaak, dichtbij centraal station, om te ontbijten en lunchen of een lekkere take away koffie met een huisgemaakt taartje te scoren. Mutterland probeert als een moeder het Duitse familiegevoel mee te geven aan haar gasten, maar dan wel op een trendy manier. En dit lukt aardig, want er zijn inmiddels al vier vestigingen in Hamburg en de vijfde bevindt zich in Büsum.

Heerlijk lunchen

Wij zijn hier rond een uurtje of 13:00 na een ochtend zeilen op het Alstermeer, dus ik heb flinke trek. Er staan vooral lokale gerechten op de kaart zoals Hamburger Labskaus, dit is een stamppot met rode bietjes. Ik bestel Mutti’s Blumenkohl dat me waanzinnig goed smaakt! De bloemkool is perfect geroosterd en komt met een zalige saus van witte wijn en boter. Het eitje en de crispy broodkruimels met peterselie maken het helemaal af. 

Delicatessenwinkel op de eerste verdieping

Breng ook zeker een bezoekje aan de winkel op de eerste verdieping! Hier vind je zo’n 5.000 (!) ‘made in Germany’ delicatessen, van unieke alcoholmerken tot en met ambachtelijke chocoladebonbons die voor je neus worden gemaakt. Ik spot zelfs een hoek waar je apotheek-achtige producten kan kopen. En dus alles wat je hier vindt is gemaakt door zo’n 200 lokale bedrijfjes. Tip van Trees: koop een cadeautje voor thuis. Ze pakken de producten hier waanzinnig leuk in! Op de eerste verdieping spot ik ook een co-work plek waar je in alle rust kan werken.

Take away

Heb je haast? Loop dan binnen bij de to go-sectie. Hier vind je ook heerlijke huisgemaakte baksels. Want Mutterland heeft ook nog eens een eigen bakkerij.

Kirchenallee 19, Hamburg | website

Klik hier voor meer tips in Hamburg en hier voor alle Duitslandtips.

Voor meer tips in de regio Noord-Duitsland klik hier.

Volg je Track & Trees trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply