Stadsbakkerij Water en Bloem is mijn go to spot voor koffie met een kaneelbroodje in Leiden. Neem plaats op een van de krukken en kijk hoe al het lekkers voor je neus wordt bereid in de open bakkerij. In de vitrine prijken allerlei soorten pastry en zalig desembrood.
Biologisch en lokaal
Bij Water & Bloem, opgericht door Mattijs Vinkesteijn, wordt gewerkt met producten die zo veel mogelijk van biologische oorsprong zijn én uit de buurt komen, zoals het meel, de chocolade en kaas. De stadsbakkerij werkt daarnaast uitsluitend met natuurlijk desem, het ambachtelijke brood is daarom nooit hetzelfde. Ambacht zit in Mattijs’genen, met een moeder die opgroeide op een kaasboerderij in Warmond en een vader die bakte bij bakkerij Van Cassel in Leiden-Zuid in de jaren zestig.
Pieterskerk-choorsteeg 26, Leiden | website
Klik hier voor meer tips in Leiden. En hier voor alle tips in Zuid-Holland.
Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?