Bij Selma’s Bakery Centrum draait het allemaal om overheerlijke Scandinavische baksels en specialty koffie van Stooker. Het zaakje is bedoeld voor lekkers on the go. Er is wel een bankje waar je even plaats kan nemen, maar dit zit niet super comfy. Ik ga bijna altijd voor een kanelbull (kaneelbroodje) of een kardemummabulle (kardemombroodje), maar ook voor de hartige trek ben je hier aan het juiste adres. Proeft dit naar meer? Ga dan naar Selma’s Cafe in west (BoLo) waar genoeg ruimte is voor een ‘fika’ (‘koffiepauze’ in het Zweeds).

Familierecepten

Achter Selma’s gaan de Zweeds/Finse Anna en de Nederlandse Jorrit schuil. Anna is een bakker met een focus op natuurlijke ingrediënten en Jorrit is Chef Gezelligheid. Selma is vernoemd naar de oma van Anna die een cfe in Helsinki runde en hier ook de heerlijkste baksels creerde. Anna heeft deze familierecpten overgenomen.

Herenstraat 35, Amsterdam-centrum | website

Klik hier voor meer bakkerijen en hier voor nog meer fijne koffietentjes en in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de Grachtengordel-West buurt. En klik hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply