BestemmingenCyprusEuropaGriekenland

Almyra, een modern design hotel in Paphos, Cyprus

Het Almyra Hotel ligt in Paphos a.k.a. het toeristische hart van Cyprus. De Franse interieurontwerper Jo lle Pléot heeft het interieur gestyled en ontworpen. Daar blijkt hij goed in te zijn, want ook de showroom van Coco Chanel en het privéhuis van Karl Lagerfeld mocht hij onder handen nemen.

Sea Front Kyma suite

Het complex telt 187 stijlvolle kamers en suites. Wij verblijven in een van de Kyma suites (47m2) die gesitueerd zijn in de tuin. Iedere suite heeft een eigen dakterras met uitzicht op de Middellandse Zee en een ruim terras van 13m2 met een daybed, oftewel een giga zonnebed voor twee personen. ‘Kyma’ refereert naar de golven van de zee, die je vanaf je suite hoort ruisen.

Vier restaurants en vier zoetwaterbaden

Almyra herbergt vier zoetwaterbaden, een spa, sauna en fitnessruimte. En er zijn vier restaurants waar je van chique internationaal tot en met lokale Cyporiotische gerechten kan smullen. Wij gaan naar de Ouzeri Tavern, een traditioneel, open, zomers restaurantje aan de boulevard. Onder het genot van Grieks/Cyprische tapas en een ouzo ervaar je hier een spectaculaire sunset.

Het stadje Paphos

Paphos is met zijn gezellige haven en middeleeuws fort, zowel een mondaine badplaats als een stad met vele historische bezienswaardigheden met een schitterend landschap als achtergrond. In vroegere tijden was deze plaats de hoofdstad van het eiland. Almyra ligt op 16km van de internationale lunchthaven van Paphos.

Almyra is het hippe zusje van het Anassa Hotel. Beide hotels vallen onder de Thanos groep.

12 Poseidonos Avenue – 8042 Pafos Cyprus | website

Klik hier voor nog meer tips op Cyprus. En klik hier voor alle Griekenlandtips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply