Anook Bakehouse is de nieuwste aanwinst in de Amsterdamse Pijp. Ik raak aan de praat met een aardige dame die met een plateau vol donuts uit de keuken komt. Ze laat me een kleine donut proeven. En wauw wat is deze fluffy! En qua bite lijkt het net een oliebol! Wat een zaligheid! Ik vraag vervolgens of zij Anook is. De naam blijkt te staat voor ‘a nook’ dat een hoekje in het Engels betekent. De eigenaresse heet Julia, een Amerikaans-Duitse kok die altijd de ambitie heeft gehad om een eigen bakkerij te beginnen.

Enkele zitplaatsen met de ‘nook’

Je kan de zalige baksels waaronder veel vegan opties to go bestellen, maar je kan ook even chillen in de lounge zone op de entresol waar je ook het knusse hoekje a.k.a. de ‘nook’ vindt. De inrichting heeft een mediterrane vibe en het kleurgebruik met veel terracotta doet me denken aan Marrakesh. Toe aan wat rust? Neem dan plaats in de stilte-zone en steek desgewenst wat kaarsen aan. Wat een heerlijk sereen plekkie is dit! Ik ben er dit keer voor lekkers to go, maar ik ga hier snel een keertje chillen in de nook met een Apple Fritter. Deze huisspecialiteit is gemaakt is van gefrituurd deeg, gevuld is met appel en kaneel en als laatste gedrenkt in glazuur (alleen op zondag verkrijgbaar).

Ferdinand Bolstraat 182, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer fijne koffietentjes en hier voor meer bakkerijen in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de Pijp/Rivierenbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply