In navolging van wereldsteden als Londen, Hamburg en Antwerpen, is er nu ook een BACARDÍ Rum Room in Amsterdam geopend! Als rumliefhebber moet ik hier natuurlijk even een kijkje gaan nemen. De cadeauwinkel heeft een heerlijke Caribische vibe. Uit de speakers klinkt de Buena Vista Social Club. Ik krijg spontaan een flashback naar Cuba.

Drie premium rums staan hier centraal

In de Rum Room draait het om drie premium rums, te weten: Añejo Cuatro (4), Reserva Ocho (8) en Gran Reserva Diez (10). De getallen verwijzen naar het minimum aantal jaren dat de rum onder de Caribische zon is gerijpt. Hoe langer een rum rijpt op het vat hoe meer er verdampt waardoor de smaak geconcentreerder wordt. Omdat de rijping op eikenhouten vaten gebeurt krijgen de oudere rums ook meer karakter.

De Gran Reserva Diez is mijn favoriet

Ik ben een liefhebber van volle, rijke smaken. Geheel naar verwachting bevalt de tien jaar oude Diez me dus ook het beste. In deze rum proef ik eik en gekarameliseerd fruit met een fluweelzacht mondgevoel. Heerlijk!

Ben je niet zo bekend met rums? No worries. In de Rum Room vind je bordjes met toelichting van de smaken. Daarnaast helpt het kundige en vriendelijke personeel je ook heel graag.

Het perfecte kerstcadeau

De rums worden aangeboden in een luxe giftset met twee glazen. In mijn geval (en ook bij de acht jaar oude rum) krijg je er twee tumbler glazen bij voor de ‘perfect serve’, oftewel een glas pure rum. De vier jaar oude rum komt met cocktailglazen. Deze ‘jonge’ variant is namelijk heel mooi om mee te mixen, bijvoorbeeld met ginger ale en een limoentje. De giftboxen zijn ook voorzien van een handig boekje met tips en inspiratie.

Drie verschillende tropische wikkels

Voor een extra feestelijke touch, kan je de giftset laten ‘omlijsten’ met een van de drie verschillende wikkels met een Caribische vibe. Kunstenaar Floor van het Nederend is verantwoordelijk voor het design dat ‘Aged under the Caribbean sun’ als thema heeft. Floor is overigens op 11 december aanwezig van 15:00-17:00. De eerste 30 mensen die dan een box kopen krijgen een gesigneerde poster van Floor mee.

De pop-up cadeauwinkel is dagelijks geopend van 10:00-17:00 tot en met 31 december a.s.

Oude Spiegelstraat 3, Amsterdam (9 Straatjes) | website

Klik hier voor meer tips in de Negen Straatjes. Klik hier voor meer food & beverage-tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply