BelgieBrusselEuropaSlapen in België

nhow Brussels voor een superfijn en inspirerend verblijf

Het nhow Brussels is een uniek hotel in de bruisende en multiculturele Botanique-wijk a.k.a. het culturele centrum van Brussel. In deze buurt vind je concertgebouwen, parken en een grote variëteit aan kunstgalerijen. Het hotel is afgelopen juni geopend. Hoog tijd dus om deze new kid in town eens te bezoeken en er meteen een gezellig uitje met de Vriend van te maken.

The Creative Hub: room for art

Op een doordeweekse dag in november reizen we af naar onze zuiderburen. Eenmaal op locatie is een metersgrote, lichtgevende kameleon op de hotelgevel het eerste wat opvalt. Bij het inchecken hoor ik dat het diertje Patch heet en dat het de belichaming is van de nhow-groep. Deze hotels zijn namelijk allemaal een afspiegeling van hun omgeving; m.a.w. ze passen zich aan als een kameleon. Het nhow Brussels bevindt zich in de Botanique-wijk vol kunst en cultuur en heeft daarom het thema: ‘The Creative Hub: room for art’.

Onze hotelkamer voelt als het atelier van een kunstenaar

Onze nhow gallery suite van 50 m2 bevindt zich op de zevende verdieping. Als we uit de lift stappen worden we begroet door een aantal grote, kleurrijke schilderijen. Het abstracte werk is van Jessica Thacker, een kunstenaar uit Londen die zich voor haar werk laat inspireren door moderne muziek. De hal die naar onze kamer leidt is vervolgens grijszwart met gedimd licht. Hier is goed over nagedacht, want door dit contrast is de kleurexplosie van onze kamer des te intenser! Vol verbazing neem ik de ruimte in me op. Werkelijk alles wat ik zie zit onder de verfspetters, van het koffiezetapparaat tot en met de strijkplank en van de badjassen tot en met de minibar. Wauw!

Het slaapgedeelte is strak en minimalistisch

Het slaapgedeelte is totaal tegenovergesteld. Dit is strak en voornamelijk wit, als een leeg canvas. Tegenover het bed is een woongedeelte met een grote fijne bank en als blikvanger een schilderij van Jessica Thacker. De Vriend is oplettend en ziet dat we hier met een schuifmuurtje te maken hebben. Als ik het zachtjes wegduw komt er een giga flatscreen tevoorschijn. Een ideale plek dus om nog even te chillen na een drukke dag vol sightseeing!

Badkamer is geïnspireerd op de doka uit de fotografiewereld

We vallen echt van de ene verrassing in de andere. De badkamer is namelijk geïnspireerd op de doka uit de fotografie. Er hangt zelfs een lijntje met prikkelende polaroidfoto’s aan de muur. Ik kijk m’n ogen uit, dit is de meest creatieve hotelkamer waar ik ooit ben geweest.

Een panoramisch cityscape uitzicht

De kamer heeft als kers op de taart ook nog eens een geweldig panoramisch uitzicht. Als ik richting de ‘glazen muur’ loop spot ik op het bureau een klein kaartje met een handgeschreven welkomstboodschap en een Manneken Pis van witte chocolade. Zelfs dit chocoladebeeldje zit onder de gekleurde verfspetters. Geniaal! Ik neem een hap van de heerlijke chocolade en kijk naar buiten. Het is al avond. De talloze lichtjes van de metropool fonkelen me tegemoet.

Ga zelf aan de slag!

Nu kan ik me meer dan goed voorstellen dat je tijdens je verblijf geïnspireerd raakt en dus ook zelf aan de slag wilt gaan. Zo ja, pak dan je moment! Via roomservice kun je namelijk verfmaterialen en een ezel bestellen! Ik had hier helaas geen tijd voor, maar de volgende keer ga ik dit absoluut uitproberen.

Het hotel zit vol verrassingen

Ga ook zeker op ‘ontdekkingsreis’ door het hotel. De verdiepingen zijn namelijk stuk voor stuk geïnspireerd door verschillende kunstvormen, van moderne pop-art prints van oude iconen gemaakt door kunstenaar Martin Plasticien (5de verdieping) tot en met vrolijke ronde creaties van de Brusselse kunstenaar Roxeha (6de verdieping). Zelfs in de ‘kelder’ komen we een foto-expositie tegen! En vergeet ook zeker onze verdieping (de 7de) met de abstracte schilderijen van Jessica Thacker niet! 

Er schijnt ook nog ergens een movie theater te zijn, maar dit ben ik niet tegengekomen. Voor de sportievelingen: op de 8ste verdieping zit een gym met een panoramisch uitzicht over de stad.

Het ontbijt is geweldig

De volgende morgen genieten we eerst nog even van koffie en thee in bed voordat we richting het ontbijt gaan. Het koffiezetapparaat heeft trouwens een geïntegreerde waterkoker. Handig!

In het ontbijtrestaurant spot ik een vrolijk busje met hierop in neonletters de tekst “I licked it so it’s mine”. Dit blijkt het Cheat Day Station, oftewel een ‘wafelkar’ met alle tools en denkbare toppings om een Brusselse wafel mee te maken. Ik ben meer van een hartig ontbijt, maar dit moet ik natuurlijk even uitproberen. Gelukkig staat er een handige gebruiksaanwijzing naast het wafelijzer, dus ik heb het klusje vrij snel geklaard. Mijn topping? Slagroom. De dampende wafel is heerlijk!

Het wafelbusje is overigens, net als de muren en de pilaren van het ontbijtrestaurant, gepimpt door de Nederlandse Graffiti-artiest Diezijner x With Jeej.

Leuke mix van creatieve zakenreizigers en toeristen

In het ontbijtrestaurant zit een leuke mix zit van zakenreizigers en toeristen. Met naast ons een clubje Nederlanders en Vlamingen uit de reclamewereld. Ze vertellen elkaar o.a. hoe bijzonder ze hun hotelkamer vonden. Ik ben het roerend met hen eens!

Perfecte uitvalsbasis

Het nhow Brussels ligt in Centrum-Noord, een bruisende buurt waar je meer dan genoeg te doen hebt. Het centrum met de indrukwekkende Grote Markt ligt op zo’n 20 minuten lopen. Niet zo’n wandelaar? No worries, metrostation Botanique (Kruidtuin) ligt op een steenworp afstand van het hotel. Ben je op doorreis? De luchthaven ligt op zo’n kleine 20 minuten met de auto. En station-Noord ligt op 10 minuten wandelen.

Koningsstraat 250, Brussel | website

Klik hier voor meer tips in Brussel. En klik hier voor alle tips in België.

Klik hier voor meer tips om te overnachten in België.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply