Voor een short break in Rotterdam verblijven wij heel graag in het nhow hotel. Waarom? De locatie op de Kop van Zuid is top, het design is minimalistisch knap en de absolute unique selling point is het fenomenale uitzicht over de skyline van Rotterdam met de Erasmusbrug die je bijna kan aanraken.  

Een design van Rem Koolhaas/OMA

De Rotterdamse architect Rem Koolhaas/OMA tekende niet alleen voor het design van het hotel maar ook voor het iconische gebouw “De Rotterdam’ waarin het gevestigd is! Het hotel telt 274 kamers in vier categorieën. Wij verblijven op de 14de verdieping in een Premium room met skyline view.

Fenomenaal uitzicht 

Het eerste dat opvalt in onze kamer is de raampartij die van vloer tot plafond de hele muur bedekt. Ik loop ernaar toe en neem het waanzinnige on-Hollandse uitzicht over de skyline van Rotterdam in me op. De Erasmusbrug lijkt zo dichtbij dat ik het idee heb dat ik hem bijna kan aanraken. De inrichting van onze kamer is minimalistisch met een royaal bed, een televisie die verstopt zit in een wandmeubel/spiegel en onze badkamer wordt afgeschermd door een glazen wand. 

Heel veel liefde voor het nhow ontbijt

Het ontbijaanbod is enorm gevarieerd! Van een heuse automatiek waar je een warm kaneelbroodje en/of een pain au chocolat uit de muur kan trekken tot en met gezonde chia bowls. Maar ook voor de hartige trek is er volop lekkers. En er is ook gedacht aan lokale specialiteiten als beschuit met boter en aardbeien.

Terras op de 7de verdieping

We besluiten na een diner buiten de deur om nog een cocktail te drinken op de 7de verdieping bij de Gastrobar Elvy. Ik bestel de This is nhow signature cocktail dat een mix is van kersenbier, aardbeien, Licor 43 en Brugal anejo (rum). Er staan ook genoeg heerlijke bites op de kaart met veel vega en vegan opties, maar dat terzijde. Op het ruime terras is het zalig zitten met een te gek uitzicht, maar het is erg druk waardoor we hier geen plekje kunnen bemachtigen. Ik vraag of we onze drankjes mee mogen nemen naar de kamer. Dit is geen probleem. Ik nestel mezelf in de grote fauteuil a.k.a. de Lazy Bastard van Montis bij het raam. De duizenden lichtjes van de stad fonkelen me tegemoet. Is dit Rotterdam of Shanghai?

Mijn lievelingsbuurt in Rotterdam

Het hotel ligt op de Kop van Zuid, tegenover het centrum van de stad, met volop leuke restaurants, cafés en cultuur. Leuk om te bezoeken in de buurt: Katendrecht met het leuke Deliplein en de Fenix Food Factory. Breng ook zeker een bezoek aan het Nederlands Fotografiemuseum. Er is momenteel een superleuke expositie Typisch Nederland (loopt nog t/m 30 oktober). Wil je toch naar het centrum? Stap dan op een hotelfiets of maximaliseer het vakantiegevoel en pak een watertaxi. Alsof je in Venetië bent. Toch liever met het OV? Station Wilhelminaplein ligt op een paar minuten wandelen.

Acht nhow hotels

Er zijn naast nhow Rotterdam nog zeven andere nhow hotels in de steden: Amsterdam, Berlijn, Brussel, Londen, Marseille, Milaan en Frankfurt. Op de planning staan: Rome, Santiago en Lima

Wilhelminakade 137, Rotterdam (Kop van Zuid) | website

Klik hier voor meer tips in Rotterdam-Feijnoord, hier voor alle Rotterdam. En hier voor tips in Zuid-Holland.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply