Rotterdam is binnenkort weer the place to be voor een weekend vol klassieke muziek, lekker eten en gezelligheid.  Want op zaterdag 13 en zondag 14 augustus vindt het Weekend van de Romantische muziek, a.k.a. het oudste klassieke muziekfestival van Rotterdam, weer plaats in het Park bij de Euromast. Het festival opent op zaterdagavond met het Maanlichtconcert waarbij de beste musici uit binnen- en buitenland hun kunsten komen vertonen. Wij waren er vorig jaar bij en ik kan je verzekeren het was een magische avond! De Dag van de Romantische Muziek, op zondag, heeft een meer ongedwongen karakter waarbij je naar eigen invulling kan genieten van een breed aanbod aan kwalitatief hoogstaande klassieke muziek op verschillende podia. Leuk om te weten: vaste bezoekers van het festival trekken vaak hun mooiste outfits mét hoed uit de kast waardoor het festival een extra romantische uitstraling krijgt. 

Het Maanlichtconcert 

Dit jaar kun je tijdens het Maanlichtconcert genieten van de crème de la crème uit het romantische muziekgenre, waaronder meesterpianist Thomas Beijer, violist Julia Philippens (FUSE), bariton Raoul Steffani en mezzosopraan Karin Strobos. De Britse contrabassist Dominic Seldis (Koninklijk Concertgebouworkest) zorgt voor een vrolijke noot. Niet zo’n kenner van het romantische genre? Geen probleem! Presentator Floris Kortie, bekend van Podium Witteman, zal de artiesten een voor een introduceren en de ontstaansgeschiedenis van de opgevoerde stukken met het publiek bespreken. En kom bijtijds! Want het Maanlichtconcert opent met een voorprogramma in samenwerking met het Batavierhuis, dé kweekvijver voor jong muziektalent in Rotterdam. Zo zal onder andere Batavier Simone van der Weerden, een van de weinige vrouwelijke bandoneonisten in Europa, samen met haar tangokwintet Locos lindos Het Park in Argentijnse sferen brengen.

Dag van de Romantische Muziek 

De Dag van de Romantische Muziek is gratis toegankelijk en leuk voor jong en oud. Op het programma staat een gevarieerd aanbod aan optredens, waardoor het mogelijk is kennis te maken met verschillende instrumenten, bezettingen, ensembles en klassieke stijlen die variëren van barok tot wereldmuziek. Zo kan op het Beethovenpodium o.a. genoten worden van de internationaal beroemde pianovirtuoos Alexander Ullman, de grootmeesters van het stemmentheater Frommermann en van de indrukwekkende vocale acrobatiek van sopranist Maayan Licht. Zangeres Sterre Konijn brengt bezoekers vanaf het Verdipodium in vervoering, terwijl muzikanten op het Satiepodium de klanken van harp, cello en het magische geluid van de celesta over het publiek strooien. Een ideale spot dus om op een kleedje in het gras lekker weg te dromen. Meer zin om te dansen? Bezoek dan de Muziekkiosk, waar DJ Brendan Jan Walsh klassieke muziek laat swingen als nooit tevoren. Of pak een van de koptelefoons bij de Silent Disco.  Kortom, deze dag is zowel spot on voor de doorgewinterde klassieke muziekliefhebber als voor de bezoeker die op een laagdrempelige manier kennis wil maken met het romantische muziekgenre, uitgevoerd door de allerbeste musici. 

De Food Area

Genieten van mooie muziek gaat natuurlijk nog beter met een lekker drankje en hapje. Hiervoor kun je terecht in de veelzijdige Food Area. Maak hier je borrel compleet met vegan bitterballen en croquetten van Cas & Kas. Of ga voor Mexicaanse nacho’s van Esa’s met toppings in alle varianten. En ook Pomms’ is aanwezig voor de lekkerste frites van Hollandse bodem. Toch meer zin een internationale hap? Dan is Manic Organic de foodtruck die je zoekt. Hun menukaart is namelijk geïnspireerd op food- en lifestyle trends uit alle windstreken. High tea liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de roze foodtruck van Roosje Doorn. De Food Area is op gepaste afstand van de podia geplaatst om geluidsoverlast te voorkomen. Andersom wordt er wel voor gezorgd dat de muziek te horen is in de Food Area.

Website

Dag van de Romantische Muziek 14 augustus 13:00 uur – 21:00 uur: gratis entree

Voor dit evenement in Het Park onder de Euromast kun je navigeren naar Kievitslaan 25, 3016 CG Rotterdam

Klik hier voor meer festivaltips.

Klik hier voor nog meer tips in Rotterdam. En hier voor alle tips in Zuid-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply