BestemmingenSurinameZuid-Amerika

Bergendal Amazonia Wellness Resort in Suriname

Berg & Dal Amazonia Wellness Resort is een ideale bestemming voor mensen die van rust en natuur houden. De plek biedt een mooie mix tussen het ongerepte van de jungle, relatief dichtbij Paramaribo, en comfort.

Drie soorten luxe houten lodges

Er zijn 44 houten lodges waarbij je kan kiezen tussen drie varianten: de Riverfront View (uitzicht op de Surinamerivier), de Forest View (tussen de bomen) en de Panorama View (uitzicht op zowel de rivier als op het regenwoud). Wij gaan voor de Forest View voor het echte jungle gevoel.

De lodge is schoon en van alle gemakken voorzien. Het bed slaapt heerlijk en de douche werkt goed. Vanaf het ruime terras van onze is het heerlijk zitten en genieten van alle junglegeluiden.

Zwembad met uitzicht op de Surinamerivier

Het resort is voorzien van een zwembad met uitzicht op de Surinamerivier. Je kan hier gebruik maken van badhanddoeken en ligbedden. Ik adviseer om zeker een keer vroeg op te staan en hier te gaan zitten met een kop thee of koffie, en te kijken hoe de ochtendmist uit de jungle optrekt. Geloof mij dat is magisch mooi!

Restaurant & een buitenbar waar je heerlijke cocktails kan bestellen

Je kan hier a la carte eten of gebruik maken van het buffet. Er is ook een buitenbar (Piranha bar) die open is van 15:00 tot 23:00. De vriendelijke bartender stopt heel veel liefde in zijn cocktails en dat proef je.

Activiteiten genoeg

Bij het Bergendal Activity center kun je allerlei activiteiten boeken, van actief kajakken tot en met historische wandelingen. En ook in de avond worden er activiteiten georganiseerd. Zo deden De Vriend en ik mee aan een stoelendans/danswedstrijd die werd georganiseerd door vrolijk geklede vrouwen die dansten en liedjes zongen uit hun Marroncultuur. Een geweldige ervaring! Even geen zin in drukte? Ga dan naar de wellness area voor een hotstone massage of een choco body packing.

Transfer vanuit Hotel Krasnapolsky

Wij hebben de auto laten staan en gebruik gemaakt van een transfer vanuit het Krasnapolsky Hotel in Paramaribo. Tijdens deze rit (85 km) kijk je je ogen uit. Er wordt onderweg nog een gepauzeerd bij een wegrestaurantje.

Eindoordeel

Dit resort is enorm de moeite waard! Het begint al bij de ontvangst waarbij iedere gast een cadeautje krijgt en wordt toegezongen. De ligging in de jungle is enorm uniek. Ik heb hier dus ook een variëteit aan wilde dieren gezien. Van konkoni’s (Surinaams konijn) tot en met leguanen. In de avond werden we vanaf het terras aan de Surinamerivier toegezongen door kwakende kikkers en in de morgen kreeg ik het meest luide krekelconcert ever. Je hoeft hier dus geen wekker te zetten. De prachtige lodges zijn van alle gemakken voorzien, perfect onderhouden en heel schoon. Ja, deze plek is een dikke Tip van Trees!

Domineestraat 39, Berg en Dal, Suriname|website

Klik hier voor nog meer Suriname tips.

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply