AfrikaBestemmingenHermanusZuid-Afrika

Bientang’s Cave, de plek op walvissen te spotten

Bientang’s Cave heeft een geweldige ligging aan zee in Hermanus. Dit restaurant is waarschijnlijk een van de beste plekjes ter wereld om op een relaxte manier walvissen te spotten. Neem plaats aan een picknicktafel op het terras, of pak een zitzak en bestel een wijntje met wat oesters. En hopelijk spot je een walvis.

Grotrestaurant

Je kan hier terecht om te chillen met een lekker drankje en/of te lunchen. Het grotrestaurant is alleen open voor diner op vrijdag en zaterdagavond als het weer het toelaat. In het hoogseizoen is het restaurant bijna iedere avond open. Je moet dan wel van te voren reserveren (028 312 3454). Bientang’s Cave ligt op ongeveer 2 uur rijden vanaf Kaapstad.

Hermanus is het paringsgebied van de Zuidkaper, een grote walvissoort

De walvissen zwemmen hier heel dicht langs de kust. Hermanus is namelijk het paringsgebied van de Zuidkaper, een grote walvissoort. Gedurende het paringsseizoen, augustus tot oktober, wordt er via een walvisomroeper (een grote hoorn waarop word geblazen) aangegeven waar de walvissen kunnen worden gespot.

Historie van de grot

De grot was voorheen het huis van Bientang, de laatste bekende Koi Strandlopers. Aan het einde van de 19de eeuw is zij op mysterieuze wijze verdwenen..

In een grot onderaan Marine Drive, Hermanus (dit is echt hun adres) | Ma-zo: 11:30-16:00 | website

Klik hier voor nog meer Zuid-Afrika tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply