AfrikaBestemmingenKaapstadZuid-Afrika

Roadtrip naar Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika

Breng zeker een bezoek aan Kaap de Goede Hoop dat zich op het meest zuidelijke punt van het Kaapse Schiereiland bevindt. Er gaat geen openbaar vervoer naar de Kaap. Dus ga mee met een tourtje of huur een auto. Het is vanaf Kaapstad een dik uur rijden. Ik adviseer om voor de Chapman’s Peak Drive te gaan. Dit is een prachtige route.

Kaap de Goede Hoop wandelpad

Het wandelpad is prachtig en biedt je een continue waanzinnig uitzicht. Deze route is meer dan 30 km, dus deze wandeling moet je met een overnachting doen. Ik ga voor de wandeling van ongeveer 40 minuten naar Cape Point. Dit hoogste punt wordt gemarkeerd door de oude vuurtoren. Geen zin om te lopen? Er gaat ook een kabelbaan naar de oude vuurtoren.

De historie van Kaap de Goede Hoop in een notendop

De eerste Europeaan die de zuidpunt van Afrika ontdekte was een Portugees. Zijn naam was Bartolomeu Dias en hij deed zijn ontdekking in 1488. In 1652 vestigde jan van Riebeeck hier een verversingspost voor de VOC. Hier werd de basis gelegd voor Kaapstad.

Door zeevaarders werd dit gezien als de plek waar de Atlantische- en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Hier is menig schip op de klippen gevaren. En dit is ook de plek waar de Vliegende Hollander schijnt te spoken.

Cape Point Rd| Ma-zo: 06:00-18:00 | website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply