AfrikaBestemmingenKaapstadZuid-Afrika

Plan zeker een roadtrip naar Kaap de Goede Hoop

Breng een bezoek aan Kaap de Goede Hoop! Houdt er wel rekening mee dat er geen openbaar vervoer naar de Kaap rijdt. Ga mee met een georganiseerd tourtje of huur een auto. Het is vanaf Kaapstad een dik uur rijden. Ik ben via de Chapman’s Peak Drive gereden, dit is een prachtige route.

Kaap de Goede Hoop wandelpad

De Kaap ligt op het meest zuidelijke punt van het Kaapse Schiereiland. Je hebt dus continue een waanzinnig uitzicht over stijle kliffen en de zee. Het wandelpad behelst meer dan 30 km. regel een overnachting als je deze toch helemaal wilt afleggen. Ik ga voor de wandeling naar Cape Point, oftewel het hoogste punt. Na 40 minuten wandelen bereik ik de oude vuurtoren en kan ik genieten van een adembenemend uitzicht. Geen zin om te lopen? Er gaat ook een kabelbaan naar de oude vuurtoren.

De historie van Kaap de Goede Hoop in een notendop

De eerste Europeaan die de zuidpunt van Afrika ontdekte was een Portugees. Zijn naam was Bartolomeu Dias en hij deed zijn ontdekking in 1488. In 1652 vestigde Jan van Riebeeck hier een verversingspost voor de VOC. Dit werd de basis voor Kaapstad.

De plek waar de Atlantische- en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten

Door zeevaarders werd dit gezien als de plek waar de Atlantische- en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Hier is menig schip op de klippen gevaren. Waaronder ook de Vliegende Hollander, die hier nog steeds schijnt rond te spoken..

Cape Point Rd| Ma-zo: 06:00-18:00 | website

Klik hier voor nog meer Zuid-Afrika tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply