LifestyleRoadtripTip van Trees

Fiat 500X Yacht Club Capri Hybrid

We gaan dit keer op roadtrip met de luxe Fiat 500X Yacht Club Capri Hybrid. Leuk om te weten: dit is de eerste ‘openlucht’ 500X. En ik benoem dit omdat het ook echt een cabrio experience geeft. Wij zijn namelijk gewend dat een schuifkap maar een klein stukje opent, maar bij deze 500X opent serieus de hele bovenkant van het dak! Met mooi weer kun je dus heerlijk roadtrippen met de zon op je bol. 

Op zeilsport geïnspireerde elegantie 

Ik merk dat we veel bekijks trekken met onze mooie bolide die qua design is geïnspireerd op de zeilsport. Dit nautische zie je bijvoorbeeld terug in de blauwe en ivoorkleurige lijn, ter hoogte van de taillerail, die doet denken aan de lijn van boten. De 18” lichtgewicht lichtmetalen velgen met zeeblauwe designelementen passen op hun beurt prachtig bij de ‘Blue Venzia’ kleur van de auto. De elegantie van de zeilsport is ook te zien in het interieur. Zo is zowel het dashboard als de versnellingspookknop van mahonie en de witte soft-touch stoelen zijn voorzien van een blauw geborduurd 500 print. 

Onder de motorkap van de Fiat 500X Hybrid

De 500X is voorzien van een 1.5 turbomotor, 48-Volt/15-kW e-motor en 7-traps automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. Het 130 pk sterke benzineblok is goed voor 240 Nm aan trekkracht. En dankzij de BSG (belt start generator) elektromotor heeft de Fiat 500X een stille, 100% elektrische start. En met een snelheid tot 20 km/u tot 3 kilometer kan er volledig elektrisch worden gereden. Vooral bij filerijden en parkeren is de e-motor de aangewezen aandrijving. De accu wordt automatisch opgeladen bij afremmen.

Wij stonden echt versteld van het lage verbruik van de auto. Een ander groot voordeel is minder uitstoot dankzij de soepelheid van de automatische transmissie en het reactievermogen van de elektromotor. En dit gaat dus niet ten koste van zijn kracht, de Fiat 500X mag tot maar liefst 1.450 kg geremd trekken!

De Fiat 500X is zuinig en rijdt zalig

Ik ben ook erg blij met de achteruitrijcamera en de vele Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) zoals: de Blind Spot Assist, die de dode hoeken van de auto in de gaten houdt en via een oranje oplichtend driehoekig lampje in de buitenspiegel meldt als er naderende voertuigen zijn. En ook een heel veilig gevoel geeft de Attention Assist, die je waarschuwt als vermoeidheid bij de bestuurder wordt gedetecteerd. En wat dacht je van de Autonomous Emergency Brake die voor een dreigende aanrijding met een ander voertuig waarschuwt; de tool kan de auto zelfs volledig tot stilstand brengen om een ​​aanrijding te (helpen) voorkomen. Het veilige gevoel van al deze slimmigheden zorgt voor nog meer comfort en rijplezier. Wij zijn fan van de Fiat 500X Yacht Club capri Hybrid!

Website

Klik hier voor meer roadtrip-ervaringen.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply