Brasserie Barbounia bevindt zich in het chique Conservatorium Hotel dat midden in het bruisende Museumkwartier ligt. De mediterraan geïnspireerde brasserie wordt gerund door chef-kok Yaniv Lenga die ervaring heeft opgedaan bij topkeukens wereldwijd. In Lenga’s keuken worden de smaken van de Middellandse Zee gevierd en verrijkt met aromatische specerijen uit de Levant.

Sfeervolle setting

Wij zijn hier op een zaterdagmiddag voor lunch om het nieuwe menu van chef Lenga te testen. Op weg naar Barbounia passeren we de hotellobby die er enorm sfeervol uit ziet met alle kerstversiering, waaronder een 4,5 meter hoge Cartier-kerstboom vol strikken van satijn en gouden en rode ornamenten. Barbounia bevindt zich in het atrium en baadt hierdoor in een zee van licht. Aan de houten lambrisering hangen zwartwit fotos van de Italiaanse rivièra en de film The Talented Mr. Ripley (love deze film!). Op de tafels staan vaasjes met hierin gele Zuid-Afrikaanse protea’s. De grauwe decemberdag wordt door de prachtige setting helemaal opgefleurd.

Onze lunch

We nemen achterin plaats aan een van de tafeltjes bij de zwart leren grote bank, die overigens ook heerlijk zit. We starten met een feestelijk glaasje spumante (Kremaun) uit Noord-Italie en een paar oesters. Hierna kies ik de carpaccio van biet met groene crème fraiche, manouri kaas (halfzachte Griekse kaas) en croutons van challah-brood. Ik drink er een glas witte wijn bij uit de Bourgogne (Saint-Véran). De Man gaat voor een tartaar van tonijn. Onze hoofdgerechten, de vissoep en de gnocchi ai funghi delen we. De vissoep komt met een mooi op de huid gebakken stukje rode mul. Onze vriendelijke Griekse host Constantine vertelt ons dat ‘barbounia’ in het Grieks rode mul betekent. Leuk om te weten! Mijn dessertkeuze wordt de Knafeh, dit is een signature dish van het restaurant. Lenga’s unieke draai aan dit klassieke Turkse dessert toont zijn culinaire creativiteit. Ik ben normaal niet enorm van de toetjes maar dit dessert gaat door de perfecte combinatie van zoet en hartig helemaal op.

Eindoordeel

We hebben een overheerlijke lunch gehad met klassieke gerechten die door chef-kok Lengi een verrassende twist hebben gekregen. De mooie wijnselectie (ook per glas) en de enorm vriendelijke service maken het plaatje compleet. We gaan dus ook met een enorm voldaan gevoel naar huis en komen zeker terug om de rest van de menukaart te testen. Dan bestellen we o.a. het Koulouri-brood. Dit is een warm brood, bedekt met sesam, dat wordt geserveerd met zelfgemaakte mezze. Leuk om te weten: als eerbetoon aan het muzikale erfgoed van het Conservatorium kun je bij Barbounia ook genieten van live-entertainment, dit varieert van Dj’s tot live instrumentale optredens.

Paulus Potterstraat 50, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in het Museumkwartier, hier voor meer tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply