Bramble Mediterranean Brasserie is de nieuwste aanwinst in het Amsterdamse Museumkwartier, op een steenworp afstand van het Concertgebouw. Juist! Een ideale spot om te combineren met een muzikaal avondje uit! En ook voor de lunch ben je hier aan het juiste adres. Combineer het dan met een museumbezoek; het Stedelijk, Rijks en Moco liggen op 5 tot 10 minuten lopen.

Mediterrane keuken met Franse klassiekers

Op de menukaart staat allerlei lekkers uit de mediterrane keuken. Zoals pasta en risotto uit Italië, Griekse lekkernijen uit zee, traditionele Libanese en Turkse voorgerechten en klassieke Franse desserts. Of toch meer zin in de Spaanse of Portugese keuken? Het kan hier allemaal! Wij zijn hier op een zaterdagavond, dit keer zonder kaartjes voor het Concertgebouw, dus we kunnen lekker op ons gemak een drie gangenmenu nemen. Ik begin met de Bramble Salade met geitenkaas en pistache. Mijn hoofdgerecht is een klassieke zeetong filet met krokante bloemkool en een beurre blanc met champagne. De vriend en ik delen als desert een Fruit Salad met sorbetijs.

Enorm gastvrij met een muzikaal tintje

De warmte tussen het personeel is goed merkbaar en dit vertaalt zich door naar de gasten. We hebben ons de hele avond enorm welkom gevoeld. Later op de avond raken we in gesprek met de sympathieke eigenaar Deniz Gencyurek. Hij vertelt ons dat hij tot zijn zevende in Hilversum heeft gewoond en erna met zijn ouders naar Turkije is verhuisd. Hij heeft deze mediterrane ervaring in Bramble gestopt. Als we beginnen over het Concertgebouw waar we graag komen en dat Bramble op een perfecte afstand ligt, roept Deniz onze ober erbij. Het blijkt dat Osian uit wales een professioneel cellist is en dat hij hier, op weg naar het Concertgebouw, spontaan is komen solliciteren. Ook blijkt de planning van het Concertgebouw in de keuken te hangen, dus het personeel weet precies wanneer er haast is geboden. Wij komen zeker terug als we weer richting het Concertgebouw gaan.

Van Baerlestraat 120, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in het Museumkwartier en hier voor meer tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je Track & Trees trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply