AzieBangkokBestemmingenThailand

Cabbages & Condoms, uniek restaurant in Bangkok

Cabbages & Condoms is een uniek restaurant met een verscholen tuin waar ze heerlijke Thaise gerechten serveren. De condoom is hier het hoofdbestanddeel van het interieur. Denk hierbij aan paspoppen die getooid zijn in kleding van talloze condooms, een familie fotowall met levensgrote condooms waarbij je je hoofd door het tuitje kan steken, latex bloemstukjes. Er staat ook een ronddraaiend rad à la Rad van Fortuin, maar dan met geslachtsziekten die je kunt oplopen bij onveilige seks. En in plaats van de standaard pepermuntjes bij de rekening krijg je hier, inderdaad, condooms.

Neem ook zeker een kijkje in de winkel waar je allerlei grappige snuisterijen kan kopen die safe seks promoten.

Thaise keuken

Op de menukaart staat: Our food is guaranteed not to cause pregnancy. Geestig! Aanraders zijn: Massaman Curry, Mieng Khum, Phad Thai Goong Sod, Tom Yam Goong, Khao Niew Mamuang Inter en Po Pia Tod.

De opbrengst van het restaurant gaat naar non-profit projecten

Het eten smaakt me nog beter als ik hoor dat de opbrengst van het restaurant naar non-profit projecten gaat van The Population & Community Development Association (PDA). Deze organisatie strijdt o.a. voor seksuele educatie, aidspreventie, milieu, etc.

De geschiedenis

Het restaurant begon ooit als een groentekraampje voor het PDA-kantoor. Naast groente werden er ook condooms, anticonceptie, sleutelhangers, t-shirts, e.d. verkocht aan de buurt. Het idee hierachter is dat ‘condooms, net als kool, overal te koop moet zijn’, aldus de baas van PDA die het kraampje gekscherend Cabbages & Condoms noemde.

Uitgerold in het buitenland

Cabbages & Condoms is uitgegroeid tot een restaurant & resort-concept wat inmiddels ook is uitgerold in Engeland en Japan.

10 Sukhumvit Soi 12, Klongtoey, Bangkok | Ma-zo: 11:00-22:30 | website

Klik hier voor nog meer tips in Bangkok. En klik hier voor nog meer tips in Thailand.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply