AzieBangkokBestemmingenThailand

Lebua, het meest iconische hotel van Bangkok

Lebua is een zogeheten all suites hotel, dat tot een van de meest luxueuze van Bangkok behoort. Het hotel is opgedeeld in de lebua at State Tower suites en de nog luxere en hoger gelegen Tower Club at lebua suites. Alle suites hebben een aparte slaapkamer, een woonkamer, een kitchenette en een balkon met een waanzinnig uitzicht over de stad en de Chao Phraya rivier.

Tower Club at lebua

De Tower Suites beginnen vanaf de 51ste tot en met de 59ste verdieping. Het uitzicht vanaf deze kamers is dus nog fenomenaler. Andere extraatjes zijn bijvoorbeeld: een customized chek-in en check-out, de inhoud van de minibar is gratis en er is een gsm waarmee je gratis internationale belletjes kan plegen.

Tower Luxury Suite

Wij checken comfortabel in vanaf de zachte bank van onze Tower Luxury Suite, die maar liefst 184m2 groot is! Ik tel vijf balkons, twee slaapkamers, twee badkamers, drie zithoeken en vier tv’s!

Nog zo’n geweldige service van de Tower Club: ben je niet tevreden met je kussen? Check dan de Pillow Selection en kies een van de andere acht kussens. En ja, ik ben een sucker voor hotelslippers.

Uitgebreid ontbijt

Het uitgebreide ontbijt wordt geserveerd op de M-verdieping bij zwembad-café Mozu. Ze serveren Indiase, Westerse, Italiaanse en Thaise gerechten, die ook nog eens worden gemaakt door chefs uit de betreffende landen. Dus alles smaakt zoals het moet smaken. Ook de spa en gym met uitzicht op het lagune-zwembad bevinden zich op de M-verdieping.

De Dome at Lebua

Deze unieke plek op de 63ste verdieping, met de karakteristieke gouden koepel, herken je wellicht van The Hangover II ‘Bangkok has them now’. Op deze verdieping vind je Sirocco, het hoogste rooftop restaurant ter wereld, en de Skybar, een van de hoogste open skybars ter wereld. Drink bij de iconische Skybar een sundowner cocktail zoals de Hangovertini, die gemaakt wordt met theelikeur, appelsap, Martini Rosso en honing met rozemarijn. Leuk detail: om de tien minuten verandert de kleur van de bar. Houdt er wel rekening mee dat de bar niet al te ruim is en het is er vaak druk.

Restaurants & Bars

De restaurants & Bars in oplopende volgorde:

  • Aziatisch restaurant Breeze en de recent geopende lebua No.3 een gin, kaviaar en vodka bar op verdieping 52
  • Chef’s Table en de Pink Bar op verdieping 61
  • Sirocco a.k.a. het hoogste rooftop restaurant ter wereld en de iconische Skybar op verdieping 63
  • Distil, Flute – A Perrier-Jouet bar en Alfresco 64 – A Chivas Bar op verdieping 64
  • Fine dining restaurant Mezzaluna** (zie foto’s hieronder) op verdieping 65. Geniet hier van een 180 graden uitzicht over de stad en de rivier. De keuken wordt gerund door Chef Ryuki Kawasaki. Zijn stijl is verfijnd Europees op een innovatieve manier. Toen wij er dineerden speelde er een geweldig klassiek strijkkwartet.

1055 Silom Road, Bangrak, Bangkok | website

Klik hier voor nog meer tips in Bangkok. En klik hier voor nog meer tips in Thailand.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply