NederlandUtrecht

GESLOTEN | Café du Nord een bistro met Franse vibe

Café du Nord ziet er vanaf de buitenkant niet heel Frans uit, maar binnen is het knus met op een Parijse bistro geïnspireerde details. Je kan hier terecht voor brunch/lunch, diner en borrel. Ook de menukaart is geïnspireerd op Frankrijk. Wij komen hier voor het diner en krijgen een plekje toegewezen bij de entree waar de terrasdeuren open zijn gezet. Zo’n semi-terrasgevoel vind ik altijd wel prettig.

Plateau Nord met afbakbrood

De kaart is niet uitgebreid; vooraf kan er gekozen worden tussen twee plankjes met lekkers om te delen. Qua de ‘Plats Prinicpaux’ kun je kiezen tussen zes gerechten. We gaan voor de Plateau Nord met olijven, nootjes, charcuterie (fuet) en huisgemaakte paté. Helaas is het stokbrood bij ons plankje niet het echte knapperige Franse stokbrood waar ik zo dol op ben. Het doet me zelfs denken aan het afbakbrood van de AH. Ook de presentatie laat iets te wensen over, gelukkig is de smaak goed.

Hoofdgerechten: tong & eend

Als hoofdgerecht ga ik voor de Sole meunière met frites en vriendlief neemt de Margret du canard met gekruide paksoi, spinazie en zoete aardappelfrites. Als Zeeuw heb ik al aardig wat zeetong versleten (Restaurant De Schelde maakt de allerlekkerste), dus ben enorm verwend op dit vlak. De tong smaakt prima en wordt geserveerd met een salade waar niet veel liefde in zit. Ik raad aan om de gemengde salade of de groenten uit de oven als extraatje te bestellen.

Kidsproof

Dit is ook een kidsproof plek. Er is een verschoningsruimte, buiten is een mini-speeltuintje en er ligt allerlei vermaak in de speelhoek. Op maandag kun je hier pannenkoeken voor € 5 bestellen.

Draaiweg 22, Utrecht (Noordoost, Lauwerecht) | website

Klik hier voor nog meer tips in Utrecht. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply