AzieBestemmingenChinaHongkong

The Peninsula Hotel, the grand dame in Hongkong

Het iconische Peninsula Hotel wordt ook wel ‘The Grande Dame of the Far East’ genoemd. Hier komen koloniale historie, moderne technologie en glamour samen wat resulteert in een exceptionele hotelervaring.

Ophaalservice met Rolls Royce Phantom

Het begint bij ons al op het vliegveld waar we bij de slurf – dus voor de douane! – worden opgewacht door een conciërge die onze bagage aanneemt en ons door de giga luchthaven begeleidt. Niet veel later zitten we in een prachtige verlengde Rolls Royce Phantom die ons naar het hotel brengt. Deze ophaalservice hoort sinds 1970 bij de suites. We worden nagestaard op de snelweg. Ik voel me net een prinses. The Peninsula HK heeft 14 identieke Rolls Royces in het kenmerkende ‘Peninsula groen’.

Deluxe Harbour View Suite

Bij aankomst loopt alles op rolletjes. We hoeven ons niet eens in te checken en worden begeleid naar de Deluxe Harbour View Suite met uitzicht op Victoria Harbour. Het personeel (4 man: Chef Housekeeping, de hoofdconciërge, de F&B Manager en iemand van Room Service) komt zich op onze kamer aan ons voorstellen. Ik weet niet wat ik meemaak. De suite is gigantisch (105 m2); er is een woonkamer met kantoor, een slaapkamer met walk-in closet, de badkamer heeft een jacuzzi met een geweldig uitzicht over de rivier en de stad.

Shop service in Mini Cooper Countryman

Bij deze suite hoort ook een shop service. Dit houdt in dat we een mobiele telefoon meekrijgen waarmee we onze driver in de Mini Cooper Countryman kunnen bellen als we opgehaald willen worden. Wat een geweldige service. Het hotel beschikt ook over een eigen winkelgalerij.

Helikopterplatform

Op het dak zijn twee helikopterplatformen. Zo komen alle celebs en hoogwaardigheidsbekleders naar het hotel toe. Het is adembenemend om Hongkong vanuit de lucht te zien.

Restaurant Felix met interieur van Philippe Starck

Breng ook zeker een bezoek aan restaurant Felix op de 28ste verdieping. Naast een spectaculair uitzicht staat Felix ook garant voor heerlijk eten in een unieke setting. De keuken is Modern Europees en voor het design tekende de Franse avant-garde designer Philippe Starck. De stoelen zijn allemaal bekleed met zwartwit portretten, het blijkt een eerbetoon aan de mensen die werkzaam zijn in het hotel. De toiletten zijn ook een ervaring. Mijn reisgenoot zei dat hij nog nooit zo’n mooi uitzicht heeft gehad tijdens het plassen.

Verdere faciliteiten

Je kan hier baantjes trekken in een binnenzwembad in Romeinse stijl, er is een uitgebreide spa, een fitnessruimte en acht bars en restaurants (Frans, Chinees, Zwitsers en Japans).

Tip van Trees: boek zeker een afternoon Tea in de Lobby waar een klassiek strijkkwartet de muziek verzorgt.

Ultraluxe hotelketen met tien vestigingen

The Peninsula opende in 1928 haar deuren in Hongkong. De ultraluxe hotelketen heeft inmiddels in tien steden een hotel, te weten: Bangkok, Peking, Manila, Tokio, Parijs, Chicago, New York, Shanghai, Beverly Hills en Hongkong. Ze zijn momenteel ook druk bezig met een vestiging in Londen, Istanbul en Yangon (Myanmar, Birma).

Salisbury Road, Tsim Sha Tsui, Hongkong | website

Klik hier voor nog meer tips in Hongkong. En klik hier voor alle tips in China.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply