AzieBangkokBestemmingenThailand

The Peninsula, het meest luxe Hotel in Bangkok

The Peninsula Bangkok hotel bestaat uit 370 ruime kamers – tien per verdieping. Omdat het hotel in een handige W-vorm is gebouwd hebben alle kamers een geweldig uitzicht over de Chao Phraya rivier, a.k.a. The River of Kings. De kamers en suites met Grand in de naam starten vanaf de 9de verdieping.

Grand Deluxe Room

De stijl van mijn kamer (47 m2) is klassiek met allerlei moderne gemakken. De marmeren badkamer is bijvoorbeeld voorzien van een ligbad met een ingebouwde flatscreen-tv. De kamer heeft grote raampartijen waardoor je goed van het fenomenale uitzicht kan genieten. Ik zie vanuit mijn kamer o.a. de gouden koepel van het lebua hotel. Leuk!

Zwembad & Spa

Het 88 meter lange zwembad is op verschillende hoogteniveaus gebouwd, waardoor ook de gasten die achteraan liggen nog goed zicht hebben op de rivier. De Spa is gesitueerd aan de rivier, in een koloniaal Thais gebouw van drie verdiepingen.

Restaurants

Bij The Lobby wordt het ontbijt geserveerd. Je kan hier ook lunchen en dineren. Zin in traditioneel Kantonees op gastronomisch niveau? Ga dan naar restaurant Mei Jiang. Restaurant Thiptara is meer laid back. Zowel de aankleding als de keuken is traditioneel Thais. Het is bij deze toko heerlijk zitten onder een gigantische banyan boom aan de rivier.

Extra faciliteiten

Het hotel heeft een speciale tuktuk beschikbaar voor haar gasten. En met de ‘hotelboot’ wordt je naar de overkant van de rivier gebracht. Er is ook een professionele tennisleraar beschikbaar voor de sportievelingen.

Ultraluxe hotelketen met tien vestigingen

The Peninsula opende in 1928 haar deuren in Hongkong. De hotelketen heeft inmiddels in tien steden een hotel, te weten: Bangkok, Peking, Manila, Tokio, Parijs, Chicago, New York, Shanghai, Beverly Hills en Hongkong. Ze zijn momenteel ook druk bezig met een vestiging in Londen, Istanbul en Yangon (Myanmar, Birma).

333 Charoennakorn Road, Bangkok| website

Klik hier voor nog meer tips in Bangkok. En klik hier voor alle tips in Thailand.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply