BerlijnBestemmingenDuitslandEuropa

Engelberg, een low profile en goed cafe in Berlijn

Café Engelberg is een combinatie tussen een ambachtelijke bakker en slager die de handen ineen hebben geslagen. Het lijkt alsof ze en passant ook wat tafeltjes en een koffiemachine hebben neergezet. Geheel in deze low profile stijl doen ze hier aan selfservice.

Knus café met ambachtelijke producten & selfservice

Ik pak een flesje water uit de koeling en loop richting de counter. Verschillende soorten Duitse kazen, hammen en worsten lonken me tegemoet. Tegen de muur staat een glimmende snijmachine. De vitrine ernaast herbergt taartjes en andere baksels, met bovenop een rek pretzels. De muur erachter is behangen met houten kratten vol broden.

Low profile & goed authentiek Duits eten

Op de menukaart staan typisch Duitse gerechten zoals Weiswurst uit Bavaria met een pretzel, Leberkäse (rund- en varkensvlees aangevuld met ui en specerijen) met aardappelsalade, goulash met brood en Spätzle (Duitse pasta) met kaas. Ik ben hier rond brunchtijd en bestel een cappuccino en een Rührei Engelberg met spek, geitenkaas en kruiden.

Je kan hier ook royaal ontbijten

Op de ontbijtkaart staan eiergerechten, ontbijt bowls (Bircher muesli en yoghurt met fruit). Of ga voor het Engelberg Frühstück met een mandje brood, boter en marmelade en vleeswaren- of kaastoevoeging naar keuze. Een basisontbijt met een toevoeging kost € 8,50, iedere extra toevoeging kost € 3,50.

Ruim terras

In de zomer is hier een ruim terras waar je heerlijk van de zon kan genieten in een van de mooiste straten van Berlijn.

Eindoordeel

Ga naar Engelberg toe als je zin hebt in een typisch low profile Duits ontbijtje of lunch. Het cafe ligt in een van de populairste wijken in Berlijn (Prenzlauer Berg).

Oderbergerstrasse 21, Berlijn | Zomer: maandag gesloten. Di-zo: 10:00-18:00 | website

Klik hier voor nog meer Berlijn tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply