BestemmingenFunchalMadeira

Choupana Hills 5*Resort & Spa – Funchal, Madeira, Portugal

Spectaculair uitzicht

Dit resort biedt, door de ligging op een heuvel, een spectaculair uitzicht over Funchal en de Atlantische Oceaan. De look & feel van Choupana Hills Resort & Spa doet me een beetje denken aan de koloniale huizen van de film Out of Africa. Denk hierbij aan veel hout en rijk materiaalgebruik.

Look & feel

Qua accessoires zie ik ook Aziatische invloeden, her en der staat een boeddhabeeld. Het Frans-Duitse architectenduo Michel de Camaret en Didier Lefort heeft getekend voor het design.

34 houten bungalows met balkon

Het hotel bestaat uit 34 houten 2-onder-1-kap-bungalows die allemaal een balkon hebben met tuin- of zeezicht. Onze eenvoudige, maar stijlvol ingerichte bungalow is van alle gemakken voorzien; er is zelfs een keuken met alles erop en eraan. Je kan je dus echt even helemaal afzonderen van de wereld.

Groene oase

Het hotel krijgt een serene sfeer door de statige eucalyptusbomen en al het andere groen dat het hotel omlijst. In het aangrenzende park van 17 hectare schijnen meer dan 200 verschillende soorten bloemen te groeien. Maak dus absoluut een wandeling door dit prachtige gebied. Natuur, rust en luxe, dat zijn de kernwoorden van dit resort. Ik zie hier dus ook vooral veel oudere mensen (veelal Duitsers).

Lief personeel

Het personeel is enorm lief. Zo kreeg ik van een dame die bezig was in de tuin zomaar een paar mooie bloemen in m’n handen gedrukt.

Faciliteiten

Het zwembadgedeelte is voorzien van een hot tub en een sauna. Er is ook een binnenzwembad met tegenstroom voor een goede workout.

Handig om te weten: het hotel biedt een gratis busdienst aan naar de binnenstad van Funchal, dat op 10 minuten afstand ligt.

Travessa do Largo da Choupana, Funchal, Madeira, Portugal | website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply