Er zijn inmiddels al negen Pizzabakkers-vestigingen in Amsterdam! En ook buiten de hoofdstad slaat de formule aan. Het geheim zit ‘m in het feit dat dit zo’n fijn en ongedwongen altijd-goed-tentje is. Het is er knus zitten, de prijzen zijn vriendelijk en nog belangrijker: de pizza’s zijn overheerlijk! Ze worden gemaakt met verse ingrediënten en gebakken in traditionele Italiaanse houtovens, waardoor de korst zo heerlijk knapperig wordt.

12 vaste pizza’s en 1 pizza van de maand

Op de menukaart staan 12 vaste pizza-varianten en er is een pizza van de maand geïnspireerd op de ingrediënten van het seizoen. Ik ging voor de Da Noi, belegd met paprikaroomsaus, mozarella, gepofte paprika, rul gebakken Italiaanse saucijsjes en pecorino (€ 13,25) en vriendlief ging voor de Prosciutto belegd met tomaat, mozzarella 12 maanden gerijpte prosciutto uit Abruzzo en buffelmozzarella die overigens niet wordt meegebakken zodat de fijne smaak en textuur wordt behouden (€ 13,50). Voor de lunch zijn de pizza’s ook in een kleiner formaat te bestellen.

Bij mooi weer

Fijn voor een zomerse dag: neem plaats aan een van de picknicktafels die op het trottoir staan. Of bestel hier je pizza’s vanaf je bootje en meer aan om ze op te pikken.

Plantage Kerklaan 2, Amsterdam | Zo-do: 12:00-22:00, vr-za: 12:00-23:00 | website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply