De Kop van Oost is een van mijn lievelingsrestaurants in Amsterdam. Want naast heerlijk eten en fijne service is ook de setting geweldig. Het restaurant ligt aan het water en kan qua styling zo in een woonblad. Ik ben er nu, i.v.m. Covid-19, voor de take away.

De Kop Van Oost Thuis

In onze box voor twee personen zitten verschillende bakjes en vier kartonnen doosjes waarop ‘rijst’ of ‘dessert’ staat. Ik installeer alles op het aanrecht en scan de QR-code. Niet veel later popt chef-kok Nick Holter op mijn scherm. Hij loodst me op een enthousiaste en duidelijke manier door de gerechten heen.

Voorgerecht: tartaar van zalm

Het voorgerecht is de zalm met kappertjes, limoen, koolrabi en olijfolie. De emulsie van dille zit in een handig spuitzakje. het gerecht wordt afgemaakt met een crumble van lijnzaad, geroosterde sesam en zuurdesembrood. De zalm heeft een heerlijke zoute bite door het pekelen, de zachte mayo-achtige saus van dille gaat hier perfect mee samen en de koolrabi geeft het gerecht een frisse touch. I love it!

Hoofdgerecht: risotto met groene & witte asperges

De risotto is al met een dashi bouillon pilav voorbereid. Hierdoor kan ik de risotto makkelijk afmaken met de smaakvolle saus (want bereid als een bisque) van verse Noordzeekrab. Als de rijst de saus heeft opgenomen doe ik er een bakje met crème fraiche en Parmezaan bij. De tuinbonen en asperges volgen later. Ik maak het geheel af met flinterdunne chipjes die gemaakt zijn van de risottorijst, tandoori en de bouillon van de krab.

Dessert: Aardbeien Romanoff

Chef Nick heeft deze klassieker een eigen twist gegeven. Onder de room met aardbeien coelis (dikke saus) zit een compote van in de oven geroosterde aardbeien. Het enige wat ik hoef te doen is de merengue erover heen strooien. Het toetje is heerlijk in al zijn eenvoud. En ik vind het te gek dat het zomerkoninkje op zo veel manieren is gebruikt in dit gerecht.

Super prijs-kwaliteitverhouding

Dit 3-gangen menu kost maar €25! Juist, een waanzinnig goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit menu was gisteren dan ook compleet uitverkocht (wij hadden de vrijdag shift). Maar niet getreurd, vandaag wordt het nieuwe weekmenu al weer bekend gemaakt op de website en Instagram pagina. En vanaf woensdag 27 mei a.s. kun je hier weer terecht voor je take away.

Ps. je kan nu ook alvast online reserveren voor een tafeltje vanaf 1 juni. Doen!

 Zeeburgerpad 1, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer take away tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply