BestemmingenEuropaNederlandTip van Trees

Vakantie in eigen land: kajakvaren door Waterland

Naar een vakantieoord vliegen zit er door COVID-19 voorlopig even niet meer in. Gelukkig is er in eigen land ook genoeg plezier te beleven. Ik zal hier de komende tijd meerdere staycation-tips delen.

Staycation-tip: huur een kajak of kano

Wij huren onze eenpersoonskajak bij Broeker Bootverhuur. Vaar je liever niet alleen? No worries. Je kan hier ook een tweepersoonskajak huren. Of een Canadese kano voor drie personen. Die laatste is handig als je spulletjes wilt meenemen. Heb je kostbare spullen? Vraag dan om een afsluitbare ton.

Ontdek kleine dorpjes via het water

Je kan hier een kano-routekaart lenen. Of print dit zelf uit via de website. En geloof mij, het is geweldig om via kleine waterweggetjes dorpen als: Monnickendam, Overleek, Watergang, Holysloot en Zuiderwoude te ontdekken. Op de routekaart staan ook koffiepunten aangegeven voor een chill momentje tussen het peddelen door.

Kajak verhuur: prijzen & tijden

Halve dag € 12,50 p.p., hele dag € 22,50 p.p. De ochtend loopt van 10:30 tot 14:00 en de middag van 14:30 tot 18:00. Het bedrijf is zo chill dat je bij de eindshift ook later mag terugkomen. Geef dit dan wel even aan.

Reserveer je kano van tevoren zodat je ter plekke niet achter het net vist.

Belmermeer 5, Broek in Waterland | do-zo: vanaf 10:30-18:00 (juli-aug hele week open) | website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply