AmsterdamAmsterdam WestOud-WestTake away / Delivery

Take away van Italiaans restaurant Forno in Oud-West

We bestellen bij Restaurant Forno, een knus Italiaans buurtrestaurant in Amsterdam oud-west. Naast een hoofdgerecht nemen we ook een voor- en nagerecht. En om het feest helemaal af te toppen bestellen we er nog twee Peroni biertjes bij. Omdat we door COVID-19 voorlopig niet op vakantie naar het prachtige Italië kunnen gaan, brengen we Italië op deze manier voor een avondje naar ons toe.

De take away verloopt soepel en vriendelijk. Om e.e.a. nog sneller te laten verlopen is het take away punt geopend bij de keuken. Ik heb hierdoor een goed zicht op de grote steenoven waaruit de overheerlijke pizza’s komen.

Voorgerecht burrata salade

Ik begin ons avondje ‘Forno at home’ met de burrata salade. En OMG wat is deze burrata lekker! Het romige van de burrata wordt versterkt door de ingelegde groenten die hierdoor een heel fijn zuurtje hebben. De balsamicocrème geeft op zijn beurt een aangenaam zoete touch. In een apart zakje zit huisgemaakte crostini. Dit voorgerecht is helemaal top!

Hoofdgerecht melanzane en pizza puttanesca

Net als de pizza’s gaat ook de melanzane in de steenoven. Hierdoor behoudt de aubergine z’n textuur, zo ook de mozzarella en Parmezaan, waarbij alleen de buitenkant is gesmolten. Mijn gerecht komt samen met een frisse salade dat haast een gerecht apart is. Ik vind het te gek als een restaurant zo royaal is en all out gaat om het de gasten naar de zin te maken! De tomatensaus van dit gerecht is zo lekker dat ik de restjes opdep met de crostini’s die zijn overgebleven van de burrata salade.

De Vriend gaat voor een pizza puttanesca, waarvan ik ook een punt heb geproefd. De pizza is heel smaakvol door de gemarineerde ansjovis en knoflookolie. De bodem is niet te slap en niet te hard; just as I like it!

Tiramisu als toetje voor het complete Italië-gevoel

En dan is het time for dessert. Er staan twee opties op de menukaart, kaas of tiramisu. Ik wil de echte Italiaanse experience, dus heb de tiramisu besteld. En wat een toffe eigen twist heeft Forno aan dit gerecht gegeven! De tiramisu is namelijk heel luchtig, de mascarpone lijkt wel van fluweel. En omdat de kaas hierdoor niet zo aanwezig is springen de lange vingers, die gemarineerd zijn in espresso, er veel beter uit. Top!

 Rhijnvis Feithstraat 43, Amsterdam | vr-di: 12:00- 22:00, wo-do: 15:00-22:00 | website

Klik hier voor nog meer tips in Oud-West. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-West.

En klik hier voor nog meer take away tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply