BestemmingenBuitenlandEuropaFrankrijkParijsTrack & Thrift

Maison Deyrolle, waanzinnige taxidermy winkel in Parijs

Maison Deyrolle is een prachtige taxidermy winkel (opgericht in 1831) in Saint Germain, Parijs. De begane grond van het statige pand is interessant, hier vind je botanische snuisterijen en rijk geïllustreerde boeken. Maar dan, als je de grote houten trap oploopt, en arriveert op de eerste verdieping…dan begint de verwondering.

Als een dependance van een natuurhistorisch museum

De collectie varieert van opgezette paradijsvogels, weelderige (fabel)beesten en zoogdieren van alle continenten tot en met een indrukwekkende insectenafdeling. De dieren komen uit dierentuinen, parken of boerderijen waar ze zijn gestorven aan ouderdom of ziekte.

Iconische bezoekers

Leuk om te weten: deze unieke plek trok ook grote kunstenaars aan, als Jean Dubuffet, Vladimir Nabokov en Salvador Dali. Zie hieronder een Deyrolle inspired schilderij van de Spaanse meester.

Locatie, Saint Germain, 7de arrondissement

Pak metrolijn 12 naar Rue de Bac en loop richting de Seine. Je ziet al snel de winkel aan je linkerkant. Deyrolle bevindt zich vlakbij het Musee d’Orsay.

46 rue du Bac, Parijs | Ma: 10:00-13:00 en 14:00-19:00, di-za: 10:00-19:00 | website

Klik hier voor nog meer tips in Parijs.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply